, Σάββατο
22 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Θα πωλούσαν σε Ελληνικές τιμές καπνικά είδη από τη Βουλγαρία

Oι δυο αλλοδαποί ηλικίας 49 και 43 ετών θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, ενώ τα λαθραία κατασχέθηκαν.

Σε χαμηλές τιμές είχαν αγοράσει στην πατρίδα τους πλήθος πακέτα τσιγάρων και συσκευασίες καπνού δυο Βούλγαροι, ένας 49χρονος και μία 43χρονη, οι οποίοι προσπάθησαν να τα εισάγουν λαθραία στην Ελλάδα με σκοπό να τα διαθέσουν προς πώληση σε… “ελληνικές” τιμές.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί της Δίωξης Λαθρεμπορίου και Διασυνοριακού Εγκλήματος που τους εντόπισαν το απόγευμα της Δευτέρας στον Προμαχώνα Σερρών υποψιάστηκαν ότι κάτι έκρυβαν και έκαναν έλεγχο στις αποσκευές τους, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν συνολικά 440 πακέτα τσιγάρων και 500 συσκευασίες καπνού των 40 γραμμαρίων συνολικού βάρους δυο κιλών, τα οποία δεν είχαν δηλώσει κατά την είσοδό τους στη χώρα.

Τα λαθραία καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στο Τελωνείο του Προμαχώνα για να υπολογιστούν οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί, ενώ οι δυο αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.