, Παρασκευή
02 Δεκεμβρίου 2022

Θάνατος 14χρονης στη Λαμία: «Καίει» τους γιατρούς το πόρισμα της ΕΔΕ

Τους γιατρούς του Νοσοκομείου Λαμίας «καίει» η ΕΔΕ που διενήργησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Ιωάννα Γριβέα για τον χαμό της 14χρονης μαθήτριας Κέλλυς Ζανιά τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το κορίτσι «έσβησε» περιμένοντας βοήθεια στο κοντέινερ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και η ΕΔΕ που διατάχθηκε από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, όπως είχε αποκαλύψει από τον περασμένο Ιούνιο το LamiaReport,αποδίδει ευθύνες σε συγκεκριμένους γιατρούς που αν είχαν ενεργήσει διαφορετικά, το κορίτσι θα είχε σωθεί.

Ο δικηγόρος Αλεξανδρούπολης Πάρης Παπαδάκης, που είναι στην υπόθεση, την οποία έχει αναλάβει για λογαριασμό της οικογένειας της αδικοχαμένης Κέλλυς η Λαμιώτισσα δικηγόρος Σοφία Σταυράκη,κάνει λόγο για ανθρωποκτονία με φυσικούς αυτουργούς δύο γιατρούς, ενώ θα προκύψει υπαιτιότητα και σε άλλους:«Όσον αφορά τον θάνατο του μόλις 14 χρόνων κοριτσιού από τη Λαμία με αιτία θανάτου Covid-19, πρέπει να μάθει όλο το πανελλήνιο ότι μετά και την έκδοση της ΕΔΕ η αιτία θανάτου άλλαξε και έγινε ανθρωποκτονία με φυσικούς αυτουργούς δύογιατρούς του Νοσοκομείου Λαμίας, οι οποίοι θα γίνουν γνωστοί σύντομα!».

Μετά την κατάθεση της μήνυσης από την οικογένεια του κοριτσιού θα προκύψει υπαιτιότητα και σε άλλους γιατρούς…

Αναλαμβάνει η ανακρίτρια

«Το δικηγορικό μας γραφείο από κοινού με την εξαίρετη συνάδελφο Λαμίας κ. Σοφία Σταυράκη με τα στοιχεία που είχαμε στην κατοχή μας φωνάζαμε από την αρχή ότι επρόκειτο για ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ και αν οι γιατροί ασκούσαν τα καθήκοντά τους όπως έπρεπε, το παιδί θα ήταν ανάμεσά μας. Το μαχαίρι στο κόκαλο για να αποδοθούν ευθύνες έτσι ώστε κανένα παιδί να μη φεύγει έτσι άδικα».

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε μιλώντας στο LamiaReport και η δικηγόρος της οικογένειας Σοφία Σταυράκη, η οποία τις επόμενες μέρες θα καταθέσει συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά.Το ρεπορτάζ του LamiaReport κάνει λόγο για παραπομπή του πορίσματος της ΕΔΕ στο 5μελές Πειθαρχικό Συμβούλιο της 5ης ΥΠΕ, το οποίο μπορεί να επιβάλει στέρηση εξέλιξης στους υπεύθυνους για 5ετία ή να το παραπέμψει στο Ανώτατο Πειθαρχικό με το ερώτημα της παύσης για έναν χρόνο.

Πέρα από το διοικητικό σκέλος, το πόρισμα είναι επίσης στα χέρια της ανακρίτριας, που τις αμέσως επόμενες μέρες θα ελέγξει την υπόθεση ποινικά με τα νέα στοιχεία που έχουν έρθει στη διάθεση της δικαιοσύνης, μαζί με τις πραγματογνωμοσύνες και τωνιατροδικαστών που όρισε η οικογένεια.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL