, Τρίτη
28 Νοεμβρίου 2023

Θεσσαλία: Καταβάλλονται 2,5 εκατ. σε 575 πλημμυροπαθείς – Κρατική αρωγή και για τη νέα κακοκαιρία

Η δεύτερη καταβολή της πρώτης αρωγής της τρέχουσας εβδομάδας ύψους 2,5 εκατ. ευρώ καταβάλλεται σήμερα, Παρασκευή (29.09.23) μέσα από την πλατφόρμα arogi.gov.gr, όπως τόνισε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, κατά την ενημέρωση για τους πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία.

Η σημερινή καταβολή αφορά 575 δικαιούχους. Αυτή την εβδομάδα έχουν καταβληθεί αθροιστικά 11,1 εκατ. ευρώ και στο σύνολο μέχρι τώρα έχουν καταβληθεί 36, 7 εκατ. ευρώ σε 6.648 δικαιούχους. Όπως είπε ο κ. Τριαντόπουλος, πλέον άρχισε η καταβολή της πρώτης αρωγής σε συνέχεια των στοιχείων που λάβαμε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και σε επιχειρήσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, κρατική αρωγή θα υπάρξει και για τη νέα κακοκαιρία στην περιφέρεια, ενώ μέχρι στιγμής έχουν δοθεί 36, 7 εκατ. ευρώ.

Την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν οι καταβολές και στους αγρότες, σημείωσε o κ. Τριαντόπουλος, ενώ ανέφερε ότι συνεχίζεται και διαδικασία διασταυρώσεων καθώς, όπως είπε, υπάρχουν κάποιοι που επιχειρούν να παραπλανήσουν

Η ενίσχυση θα πάει σε αυτούς που την έχουν ανάγκη, υπογράμμισε ο υφυπουργός.