, Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο φάκελος – βόμβα που εστάλη στην Πρόεδρο Εφετών (ΦΩΤΟ)

Φωτογραφίες από τον παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο, ο οποίος εστάλη στις 12 Φεβρουαρίου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην πρόεδρο εφετών Αναστασία Ανθοπούλου, φέρνει στη δημοσιότητα η «Καθημερινή».

Η αποστολή του φακέλου – βόμβας και ακόμη τέσσερις βομβιστικές ενέργειες αποδίδονται στους 10 κατηγορούμενους της πρόσφατης έρευνας της Αντιτρομοκρατικής.

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω φάκελος έμεινε για περίπου ένα δεκαήμερο στο γραφείο της Προέδρου Εφετών, που απουσίαζε με άδεια, και εντοπίστηκε κατά την επιστροφή της, χάρη στην παρατηρητικότητα του συζύγου της ο οποίος είναι απόστρατος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στις φωτογραφίες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Κ» απεικονίζονται:

Ο φάκελος με τα στοιχεία του παραλήπτη κολλημένα στην εξωτερική επιφάνειά του

Η εκρηκτική ύλη στο εσωτερικό του

Η πίσω όψη του δέματος – βόμβας

Στη δικογραφία που έχει σχηματίσει η Αντιτρομοκρατική για την υπόθεση συμπεριλαμβάνεται και έκθεση πυροτεχνουργών η οποία αναφέρει ότι σε περίπτωση που ο μηχανισμός πυροδοτούνταν, θα υπήρχαν θύματα.

Οι δέκα κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν βαριές κακουργηματικές διώξεις, μεταξύ άλλων για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και είναι προγραμματισμένο να απολογηθούν αύριο στον ανακριτή.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.