, Δευτέρα
15 Απριλίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Αυξημένοι οι Έλληνες και ξένοι εμπορικοί επισκέπτες σε Detrop και Oenos

Σημαντική αύξηση των εμπορικών επισκεπτών από Ελλάδα και 29 χώρες του εξωτερικού επιφύλασσε για τις Detrop και Oenos το Σαββατοκύριακο. Το θετικό ξεκίνημα φάνηκε από την πρώτη ημέρα, με τους ρυθμούς να ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο την Κυριακή.

Πόλος έλξης για τους επισκέπτες αποτελεί το Golden Olive Εxpo, ένα αφιέρωμα όπου η ελιά και το ελαιόλαδο έχουν την τιμητική τους και έχει ως στόχο να εξελιχθεί σε ισχυρό εργαλείο εξωστρέφειας για τους ελαιοπαραγωγούς του τόπου.

Πεντανόστιμα ζυμαρικά, βραβευμένα ελαιόλαδα, εξαιρετικά αλλαντικά, ιδιαίτερα αποστάγματα εντυπωσίασαν το κοινό στις δράσεις Detrop Bites και The Pairing Bar.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και ο Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης, ο οποίος διοργανώνεται από την Culinary Professionals Greece σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO και υποστηρίζεται από την Worldchefs (Παγκόσμια Ένωση Αρχιμαγείρων). Ο διαγωνισμός, που περιλαμβάνει 27 διαφορετικές κατηγορίες, μετρά 400 συμμετέχοντες από 15 χώρες.

Στο πλαίσιο της Detrop πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά και τα Food Experts’ Awards, διεθνή βραβεία καινοτομίας και αριστείας του κλάδου τροφίμων και ποτών, που διοργανώθηκαν από το Cibum, το ελληνικό site των food experts. Ειδικότερα, βραβεύθηκαν 81 επιχειρήσεις, οργανισμοί και επαγγελματίες.

Αύριο Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου Detrop & Oenos θα είναι ανοιχτές από τις 10:00 έως τις 18:00.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.