, Παρασκευή
24 Μαΐου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι αποπειράθηκαν να κλέψουν το ΑΠΘ – «Έπεσαν» πάνω στον πυρηνικό αντιδραστήρα του Φυσικού (Video)

Όπως γράφει η εφημερίδα «Τα Νέα», οι κουκουλοφόροι φέρεται να έχουν σπάσει το εξωτερικό περίβλημα της προστασίας του πυρηνικού αντιδραστήρα.

Το συμβάν κατέθεσε το εκπαιδευτικό προσωπικό στην ΕΛ.ΑΣ. Εάν η εισβολή ήταν επιτυχημένη, σύμφωνα με την εφημερίδα, τα πρώτα θύματα θα ήταν οι ίδιοι οι εισβολείς, αφού αυτοί θα αντιμετώπιζαν τις συνέπειες της διαρροής από το εργαστήριο, καθώς και όσοι θα έρχονταν σε επαφή με τις ουσίες. Επίσης, ενδεχομένως να καταστρεφόταν συσκευές μέτρησης ραδιενέργειας και ευαίσθητος εξοπλισμός, συνολικής αξίας που ξεπερνά τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Πριν λίγες ημέρες, σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το ίδιο μέσο, οι καταληψίες της Σχολής Θετικών Επιστημών κινήθηκαν προς το υπόγειο του κτηρίου, με σκοπό να φτάσουν στη Βιολογική Σχολή, που τελούσε υπό κατάληψη για πολλά χρόνια, μέχρι που «έσπασε» μετά από αστυνομική επιχείρηση, το 2022. Εκεί, φέρεται πως κατέστρεψαν το πρώτο από τα δύο συστήματα θωράκισης του πυρηνικού αντιδραστήρα χαμηλής ισχύος του Εργαστηρίου Ατομικής και Πυρηνικής Φυσικής.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.