, Σάββατο
02 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Αναρχικοί έγραψαν συνθήματα για την Παλαιστίνη σε είσοδο του Γ’ Σώματος Στρατού (ΦΩΤΟ)

Τα άτομα έγραψαν με σπρέι στην είσοδο του Πολεμικού Μουσείου “Λευτεριά στο λαό της Παλαιστίνης” και πέταξαν τρικάκια, όπως ενημέρωσαν με ανακοίνωσε σε ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου.

Η ανακοίνωση της ομάδας “αναρχικοί/ες”:

πό τις 07/10/23 και με αφορμή την επίθεση της Χαμάς και των υπόλοιπων ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων της Γάζας στο έδαφος του Ισραήλ διαδραματίζεται η μεγαλύτερη σφαγή ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης.

Μια σφαγή που δεν έγινε εν μια νυκτί αλλά που δεκαετίες τώρα το κράτος του Ισραήλ με τη βοήθεια των Ισραηλινών εποίκων συνεχίζει ως τη μεγαλύτερη κατοχική και πολεμική συνθήκη εις βάρος του λαού της Παλαιστίνης. Εκτοπισμοί, δολοφονίες, φυλακίσεις, βασανιστήρια, εξαθλίωση, περιορισμοί ακόμα και σε βασικές ανάγκες τροφίμων, νερού και ρεύματος βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη των Παλαιστινίων της λωρίδας της Γάζας και της Δυτικής όχθης.

Μια σφαγή που έχει την σφραγίδα των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ και των συμμάχων τους που θέλουν να ενισχύσουν τη θέση τους στη Μέση Ανατολή με βασικό πυλώνα το κράτος του Ισραήλ. Παροχή στρατιωτικού εξοπλισμού, χρηματοδότηση, συστήματα ελέγχου, η κρατική προπαγάνδα μέσω των ΜΜΕ επιβεβαιώνουν τη σύμπραξη του δυτικού μπλοκ για την εξαφάνιση του παλαιστινιακού λαού.

Σ’αυτόν τον πόλεμο, σ’αυτόν τον αφανισμό των παιδικών χαμόγελων, του τραυματισμένου και δολοφονημένου άμαχου πληθυσμού την υπογραφή την έχει βάλει καιρό τώρα και το ελληνικό κράτος.

Οι φρεγάτες στη μεσόγειο, η φιλοξενεία βάσεων των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ, η συμφωνία (οικονομική και πολεμική) με Κύπρο-Αίγυπτο-Ισραήλ καθιστούν την ελληνική άρχουσα τάξη συνένοχη σ’αυτόν τον πόλεμο.

Σε αυτή τη συνθήκη στεκόμαστε ξεκάθαρα στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης. Βρισκόμαστε δίπλα σε έναν λαό που μάχεται ενάντια στις κατοχικές δυνάμεις και που με περίσσιο θάρρος και επιμονή δεν υποτάσσεται δεκαετίες τώρα και παλεύει για ζωή και ελευθερία.

Για όλους τους λόγους του κόσμου κινηθήκαμε συμβολικά πετώντας τρικάκια και αναγράφοντας συνθήματα στην πάνω είσοδο του Γ’Σώματος Στρατού (πολεμικού μουσείου) στέλνωντας ένα ελάχιστο σινιάλο διεθνιστικής αλληλεγγύης.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

αναρχικοί/ες ενάντια στην πολεμική μηχανή του σύχρονου κόσμου