, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Ανησυχίες και ερωτήματα από τη συνεχή ανεύρεση πολεμικού υλικού στη Λ. Σοφού

Ανησυχίες και ποίκιλλα ερωτήματα προκαλεί η ανεύρεση πολεμικού υλικού για τρίτη συνεχόμενη ημέρα σε εργοτάξιο στην οδό Λέοντος Σοφού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά, σήμερα, Παρασκευή, το πρωί εντοπίστηκε για τρίτη συνεχόμενη μέρα πολεμικό υλικό. Πρόκειται πιθανότατα για βλήμα όλμου του περασμένου αιώνα, όπως ανέφεραν οι αρχικές εκτιμήσεις ειδικών του στρατού που κλήθηκαν τις δυο προηγούμενες μέρες για την παραλαβή και την μετέπειτα εξουδετέρωσή του στο πεδίο βολής της Ασσήρου.

Το πολεμικό υλικό εντοπίστηκε σήμερα όπου ακριβώς είχε εντοπιστεί αντίστοιχο χθες και προχθές, δημιουργώντας έτσι εύλογα ερωτήματα, αφενός για το πώς έτυχε να βρεθούν τόσα βλήματα στο ίδιο σημείο και αφετέρου και κυρίως, για το πόσα ακόμα ενδέχεται να… «κρύβονται» εκεί.

Πιθανή η διακοπή εργασιών

Στο εν λόγω οικόπεδο εκτελούνται εργασίες με σκοπό την ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχείου, όπως ανέφερε στην Karfitsa ο υπεύθυνος των εργασιών, Άγγελος Φραντζίδης. Ο ίδιος εκτιμά ωστόσο ότι, έπειτα και από τη σημερινή εξέλιξη, οι εργασίες είναι πολύ πιθανό να σταματήσουν προσωρινά. «Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι βρέθηκε και τρίτη οβίδα σε μια επιφάνεια πέντε τετραγωνικών μέτρων», αναφέρει. Παράλληλα, εκφράζει την επιφύλαξή του για τη συνέχιση των εργασιών. «Πιθανώς να υπάρχουν και άλλες οβίδες στο ίδιο σημείο και μάλλον θα αναγκαστούμε να διακόψουμε τις εργασίες», τονίζει, εξηγώντας παράλληλα πως την τελική απόφαση θα την πάρει η Πολεοδομία, έπειτα από σχετική ενημέρωση από πλευράς του Στρατού.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.