ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις των αστυνομικών για τις υποδείξεις του επιθεωρητή

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
09/05/2023
Κοινωνία
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 λεπτά
0
ΕΛΑΣ: Οι πραγματικοί εκπρόσωποι στο περιθώριο

Αντιδράσεις στους αστυνομικούς έχει προκαλέσει η διαταγή του αστυνομικού επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Σπύρου Σκλάβου.

Ο επιθεωρητής ζητά από τους αστυνομικούς να τηρούν τους κανόνες κουρέματος, ξυρίσματος και του… μακιγιάζ.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης με επιστολή προς τον Αρχηγό του Σώματος αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο καλεί να διαβάσει την διαταγή.

«Όποιος διαβάσει την εν λόγω διαταγή αισθάνεται ότι βρίσκεται στη δεκαετία του ‘60, σε εποχές που βασίλευε η ανελευθερία και ο Αστυνομικός ήταν «κτήμα» του Διοικητή και της Υπηρεσίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Related Post

Τα σκυλιά μπορούν να διακρίνουν συναισθήματα στα πρόσωπα ανθρώπων, σύμφωνα με μελέτη

Γάμοι-υπερπαραγωγές στην Ελλάδα: Στα 157.000 ευρώ το μέσο κόστος

Από σήμερα μόνο με νέου τύπου ταυτότητα ή διαβατήριο τα ταξίδια στο εξωτερικό

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης: Ενέργειες για την κρατική αρωγή προς τους πυρόπληκτους

Κύριε Αρχηγέ,

Απευθυνόμαστε σε εσάς, αναρωτώμενοι αν οι διαταγές που εκδίδονται από το γραφείο του Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος λαμβάνονται εις γνώσιν σας και κατά πόσο εξυπηρετούν στον πολυπόθητο εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Αστυνομίας, τον οποίο άπαντες ευαγγελίζονται.

Μετά την απίστευτη διαταγή, που ευτυχώς αναιρέθηκε χάρη σε άμεση παρέμβασή σας, η οποία προέβλεπε την ημέρα της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου, όλοι οι Αστυνομικοί να φέρουν την επίσημη στολή, ακόμα και οι σκοποί και τα περιπολικά(!), εν συνεχεία, μετά την εμμονή και επιμονή να γίνει δαπάνη για τζόκεϊ στους δικυκλιστές των ομάδων ΔΙΑΣ-Ζ, αδιαφορώντας επιδεικτικά για το σύνολο των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δυο αυτές ομάδες πρώτης γραμμής, μόνο ως παρωδία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το «τελειωτικό χτύπημα» που επιχειρείται με την υπ’ αριθμ. 1011/23/800414 από 21/4/2023 διαταγή του κ. Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος, η οποία μάλιστα κοινοποιήθηκε ετεροχρονισμένα μόλις χθες ενώ έχει ημερομηνία 21/4/2023. Όποιος διαβάσει την εν λόγω διαταγή αισθάνεται ότι βρίσκεται στη δεκαετία του ’60, σε εποχές που βασίλευε η ανελευθερία και ο Αστυνομικός ήταν «κτήμα» του Διοικητή και της Υπηρεσίας.

  Ακόμα και οι αρχαΐζουσες λέξεις που επιλέχθηκαν για τη σύνταξή της, όπως «μύστακας», «παραγναθίδες», «υπογένειο», περιγράφουν μια παρωχημένη νοοτροπία που δεν συνάδει με την σύγχρονη εποχή και τα άλματα που έχει κάνει ο άνθρωπος τον 21ο αιώνα.

-Δηλαδή τι άλλο να περιμένουμε;

-Μήπως σύντομα θα πρέπει να μας δώσει άδεια η υπηρεσία για να παντρευτούμε;

-Ή θα επανέλθει το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων;

Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτές οι διαταγές μάς γυρνάνε δεκαετίες πίσω και δικαιολογημένα έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση του προσωπικού.

   Δεν αμφισβητούμε την αναγκαιότητα ομοιομορφίας αλλά για αυτό θα πρέπει να μεριμνήσει η υπηρεσία με δαπάνες για σύγχρονο εξοπλισμό και επιχειρησιακές στολές που θα βοηθούν τον αστυνομικό στην αντιμετώπιση του εξελισσόμενου εγκλήματος. Όταν όμως το μεγαλύτερο ποσοστό των αστυνομικών έχει ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία φορά που του χορηγήθηκαν υπηρεσιακά υλικά πώς είναι δυνατόν αυτό να επιτευχθεί;

   Πέραν τούτου την ώρα που το προσωπικό αναμένει από την Ηγεσία να ασχοληθεί με τα σοβαρά υπηρεσιακά προβλήματα που παραμένουν άλυτα, δυστυχώς βλέπει ανώτατους αξιωματικούς να ασχολούνται με «τρίχες», κυριολεκτικά και μεταφορικά.

   Ακόμα και οι πολίτες που έλαβαν γνώση της εν λόγω διαταγής αναρωτιούνται σε ποια εποχή βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ., γεγονός που συνιστά προσβολή για το προσωπικό κι επιδίδει αρνητικό πρόσημο στην εικόνα του Σώματος.

   Επιπλέον, αξίζει να αναφέρουμε ότι αν υλοποιηθεί η διαταγή που επιβάλλει να μην φορούν οι αστυνομικοί είδη ιματισμού που αγόρασαν οι ίδιοι από το εμπόριο, θα κυκλοφορούν «γυμνοί» αφού έχουμε ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία φορά που η Υπηρεσία έχει χορηγήσει ύφασμα και λοιπές στολές και υλικά.

  Όλα τα παραπάνω οδηγούν δυστυχώς στην λυπηρή διαπίστωση ότι ο εν λόγω ανώτατος Αξιωματικός είτε δεν γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει και ισχύει στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ. είτε οι διαταγές αυτές κρύβουν άλλου είδους σκοπιμότητες όντας και σε προεκλογική περίοδο, τις οποίες βέβαια δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε.

  Ωστόσο είναι απορίας άξιο, όταν η Ηγεσία ασχολείται με ελάσσονος σημασίας ζητήματα, ποιος απομένει να ασχοληθεί με τα πραγματικά σοβαρά προβλήματα, όπως:

– διάτρητες επικοινωνίες της ΕΛ.ΑΣ.,

– ακατάλληλα οχήματα και δίκυκλα,

– άδεια ΑΤ και ΤΑ, καθώς και οι τεράστιες ελλείψεις αστυνομικού προσωπικού     

  και σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής,

– η μη τήρηση του εβδομαδιαίου ωραρίου και πολλά αλλά σοβαρά και διαχρονικά   

  προβλήματα.

  Κύριε Αρχηγέ,

  Όντας κοινωνός των πραγματικών και σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΓΑΔΘ, καθότι έχετε θητεύσει σε καίριες θέσεις ευθύνης, γνωρίζετε τον επαγγελματισμό, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, αλλά και τις επιτυχίες που κατορθώνουν οι συνάδελφοί μας με μεγάλη αυταπάρνηση και κόπο. 

  Κατόπιν τούτων, σας καλούμε να παρέμβετε, ώστε να επικρατήσει η κοινή λογική και να μην διαταραχθεί η καθημερινότητα και το αίσθημα ευθιξίας των συναδέλφων μας.

  Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης έχουμε αποδείξει διαχρονικά μέσω των προτάσεων μας και την υλοποίηση πολλών εξ αυτών, ότι μοναδικός μας στόχος είναι μια σύγχρονη Αστυνομία δίπλα στον πολίτη μακριά από νοοτροπίες  και πρακτικές δεν έχουν θέση στην Αστυνομία του 2023.  

Tags: Θεσσαλονίκη
Share213Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Τα σκυλιά μπορούν να διακρίνουν συναισθήματα στα πρόσωπα ανθρώπων, σύμφωνα με μελέτη
Κοινωνία

Τα σκυλιά μπορούν να διακρίνουν συναισθήματα στα πρόσωπα ανθρώπων, σύμφωνα με μελέτη

Έρευνα του Πανεπιστημίου της Βιέννης δείχνει ότι οι σκύλοι μπορούν να διακρίνουν συναισθήματα στα ανθρώπινα πρόσωπα, προσφέροντας νέα στοιχεία για...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
11/08/2026
Γάμοι-υπερπαραγωγές στην Ελλάδα: Στα 157.000 ευρώ το μέσο κόστος
Ελλάδα

Γάμοι-υπερπαραγωγές στην Ελλάδα: Στα 157.000 ευρώ το μέσο κόστος

Ο γαμήλιος τουρισμός εξελίσσεται σε δυναμικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας, με έναν γάμο να μπορεί να ξεπεράσει σε αξία τα...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
10/08/2026
Next Post
Alpha Bank: 465 εκατ. για ΒΟΑΚ και άξονα Καλαμάτα – Πύλος – Μεθώνη

Alpha Bank: 465 εκατ. για ΒΟΑΚ και άξονα Καλαμάτα - Πύλος - Μεθώνη






Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa