, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Απόβαση των playmobil στο «The Comic Con 6» (ΦΩΤΟ)

Απόβαση…στο «The Comic Con 6» πραγματοποιούν τα playmobil, οι αγαπημένες φιγούρες μικρών και μεγάλων.

Στο Comic Convention που ξεκίνησε σήμερα, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», στη Θεσσαλονίκη, φιλοξενούνται τα εντυπωσιακά διοράματα με playmobil, εμπνευσμένα από την ιστορία, τις ταινίες, τα παραμύθια και φυσικά τα κόμικ που υλοποίησαν οι Playmofriends.

Εκατοντάδες μικρές φιγούρες στήθηκαν με προσοχή στο κατάλληλο σκηνικό για να αναπαραστήσουν την μάχη του Helm’s Deep από την ταινία «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Οι Δύο Πύργοι» που βγήκε στις αίθουσες πριν από 20 χρόνια, τα σύνορα ΗΠΑ και Καναδά στις αρχές του 19ου αιώνα, το Μεσαιωνικό Χωριό, την Χιονάτη στο κάστρο, τις Γυναίκες της Πίνδου το 1940, την Ινδιανική Επίθεση στο καραβάνι των cowboys και μια σκηνή από το κόμικ Κάπταιν Μαρκ.

Ο Τάσος Πανταζόπουλος, ένας από την παρέα των Playmofriends, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι χρειάζεται «πολύ μεράκι, πολύς χρόνος, κόπος, χρήμα, επιμονή και υπομονή για να φτιάξουμε αυτά που βλέπετε».

Πολλές φορές, η αυθεντική φιγούρα playmobil πρέπει να «πειραχτεί»(να καστομαριστεί, όπως λένε οι Playmofriends), δηλαδή να βαφτεί ή να εμπλουτιστεί με εξαρτήματα (π.χ. όπλα, κράνη), που εκτυπώνονται από 3D εκτυπωτή ή κατασκευάζονται από καλούπια ρητίνης.

Ο κ. Πανταζόπουλος τόνισε ότι η υλοποίηση του διοράματος απαιτεί ανάλογα με το μέγεθος από μερικούς μήνες έως και χρόνια.

Μαζί με τον γιο του ξεκίνησε να ασχολείται με τα playmobil ο Πέτρος Δαμούσης, δουλειά του οποίου, επίσης φιλοξενείται στο «The Comic Con 6». «Ενώ είμαι της γενιάς των playmobil, δεν είχα κρατημένα από τα παιδικά μου χρόνια, ξεκίνησα κάποια στιγμή μέσω του γιου μου σαν ενασχόληση και τελικά «κόλλησα» εγώ, και ξέφυγε ο γιος μου. Οι νέες γενιές ασχολούνται πιο πολύ με τα ηλεκτρονικά», είπε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τόνισε ότι η ενασχόληση με την κατασκευή διοραμάτων του προσφέρει μια διέξοδο από την καθημερινότητα, αλλά και πολλές γνωριμίες με ανθρώπους που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα.

Οι Playmofriends είναι μια παρέα «μεγάλων αγοριών», όπως είπε ο κ. Πανταζόπουλος από τη Θεσσαλονίκη, που ασχολείται με την κατασκευή διοραμάτων και playmobil.

Μαζί με φίλους τους από την Αθήνα, υλοποίησαν στη Χαλκηδόνα, στη Θεσσαλονίκη, την πρώτη την πρώτη έκθεση playmobil στην Ελλάδα. Συμμετείχαν στο 4ο και το 5ο Comic Con, στη συμπρωτεύουσα.

To «The Comic Con 6», ολοκληρώνεται την Κυριακή και θα φιλοξενήσει περισσότερους από 200 Έλληνες και ξένους δημιουργούς από τον χώρο των κόμικς, του cosplay, του κινηματογράφου, του animation και του gaming (video, board & card games), καθώς και workshops, masterclasses, panels, παρουσιάσεις.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.