, Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Αρχίζει σήμερα από τα Πεύκα η πρώτη Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας του 2024 στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Με την ολοκλήρωση μίας δυναμικής ενημερωτικής εκστρατείας στην κοινότητα που περιελάμβανε από λαϊκές αγορές και εμπορικά καταστήματα μέχρι σχολεία και καταστήματα εστίασης αρχίζει σήμερα Σάββατο η πρώτη Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς του 2024 στο δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Μέχρι και το επόμενο Σάββατο (2/3), σε συνεργασία με τα δημόσια νοσοκομεία της πόλης Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειο, Ιπποκράτειο, Γ. Παπανικολάου, τα κινητά συνεργεία αιμοληψίας των νοσοκομείων θα βρίσκονται στα Πεύκα, τις Συκιές, τη Νεάπολη και τον Άγιο Παύλο, όπου οι εθελόντριες και οι εθελοντές αιμοδότες θα έχουν την ευκαιρία να χαρίσουν ένα πολύτιμο δώρο ζωής στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Παράλληλα, εξειδικευμένα στελέχη φορέων, αλλά και των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου, θα ενημερώνουν τους αιμοδότες για τη διαδικασία και την ανάγκη να γίνουν δότες μυελού των οστών, αιμοπεταλίων, βλαστοκυττάρων, όπως και δωρητές και δωρήτριες οργάνων σώματος.

Ενημερωτικές εξορμήσεις

Με σύνθημα «Η προσφορά που γίνεται συνήθεια» και επικεφαλής τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, στελέχη του δήμου, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, αλλά και εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Υπηρεσίες, πραγματοποίησαν μέσα στην εβδομάδα εξορμήσεις σε κεντρικά σημεία όλων των Δημοτικών Ενοτήτων, μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια στους πολίτες και μεταφέροντας το μήνυμα για μαζική συμμετοχή των τακτικών αιμοδοτών και την ενεργοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων νέων.

Οι εξορμήσεις ξεκίνησαν το πρωί της περασμένης Δευτέρας από τη λαϊκή αγορά της Νεάπολης, συνεχίστηκαν την Τρίτη στη λαϊκή αγορά Πεύκων, με τη συνοδεία του προέδρου της Δ.Ε. Πεύκων Διονύση Βλέτση συνεχίστηκαν στη Λ. Παπανικολάου στα Πεύκα και στη Νεάπολη. Κλιμάκιο του δήμου βρέθηκε στην περιοχή γύρω από το Ρολόι με τη συνοδεία της μέχρι πρότινος αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννας Αλεξιάδου, της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνας Τσουκαλά, της προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Νεάπολης Χριστίνας Τερζή, της αντιπροέδρου της ΚΕΥΝΣ και δημοτικής συμβούλου Ειρήνης Καγιαμπίνη.

Οι εξορμήσεις συνεχίστηκαν την Τετάρτη στη λαϊκή αγορά των Συκεών επί της οδού Ρήγα Φεραίου, με τη συμμετοχή ομάδας των ΚΔΑΠ-μεΑ Συκεών και τη συνοδεία της Ιωάννας Αλεξιάδου, του προέδρου της Δ.Ε Συκεών Σίμου Ανταβαλή και του δημοτικού συμβούλου Απόστολου (Πενλόγλου) Παπάζογλου. Το απόγευμα της Τετάρτης κλιμάκιο του δήμου βρέθηκε στην οδό Επταπυργίου, την Πέμπτη το πρωί στη Βιολογική αγορά της Νεάπολης και το απόγευμα στη λαϊκή αγορά του Αγίου Παύλου, με τη συνοδεία του δημοτικού συμβούλου Απόστολου (Πενλόγλου) Παπάζογλου και του τοπικού συμβούλου Παναγιώτη Ραΐζη. Ενημέρωση θα γίνει και αύριο το πρωί στη μεγάλη λαϊκή αγορά της Νεάπολης.

Σταθερός στόχος του δήμου είναι η μαζική συμμετοχή, καθώς όπως υπογραμμίζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ Σίμος Δανιηλίδης καλώντας όσο το δυνατόν περισσότερους τακτικούς και νέους εθελοντές να συμμετέχουν, «αξίζει να δώσουμε ένα χέρι βοήθειας στους συνανθρώπους μας που εξαρτώνται από εμάς όταν μάλιστα γνωρίζουμε πόσο πολύτιμο είναι το αίμα και πόσο μεγάλες ελλείψεις έχουμε στη χώρα μας».

Το πρόγραμμα

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας:

Σάββατο 24/2

9 π.μ.-2 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19)

Κυριακή 25/2

8 π.μ.-2 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1)

Δευτέρα 26/2

10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Τρίτη 27/2

10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Τετάρτη 28/2

10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Πέμπτη 29/2

10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125)

& 9 π.μ.- 2 μ.μ.

Δημοτικό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου (Ανθέων 14)

Παρασκευή 1/3

10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης

Σάββατο 2/3

9 π.μ.- 2 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν ραντεβού στα τηλέφωνα: 2313313117 & 2313313151 & 2313313154. Και αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα συγκεντρώνονται φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.