, Κυριακή
23 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Μπαράζ ελέγχων σε ζώα συντροφιάς σε πολλούς δήμους τη πόλης – Επιβλήθηκαν αρκετές «καμπάνες»

Έλεγχοι σε δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς πραγματοποιήθηκαν από το αστυνομικό Τμήμα Κορδελιού – Ευόσμου, κατά τον μήνα Ιανουάριο του 2024, με τη συμμετοχή υπαλλήλων της δημοτικής αστυνομίας (σε όσους δήμους διαθέτουν) και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης τον Ιανουάριο.

Ελέγχθηκαν ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, σχετικά με τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία, σε διάφορες περιοχές των δήμων Θεσσαλονίκης, Κορδελιού-Ευόσμου,  Νεάπολης-Συκεών,  Αμπελοκήπων-Μενεμένης,  Καλαμαριάς και Πυλαίας-Χορτιάτη.

Συγκεκριμένα, ελέγχθηκαν συνολικά 251 ιδιοκτήτες ζώων και βεβαιώθηκαν:

  • 70 πρόστιμα ύψους 300 ευρώ έκαστο για παράλειψη εμπρόθεσμης σήμανσης,    
  • 12 πρόστιμα ύψους 300 ευρώ έκαστο για «περίπατο ζώου άνευ οδηγού (λουρί)» και παράλειψη μέτρων αποτροπής εξόδου από την ιδιοκτησία και     
  • 3 διοικητικά πρόστιμα ύψους 100 ευρώ για παράλειψη άμεσου καθαρισμού του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου.    

 «Στόχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης είναι η συνέχιση υλοποίησης παρόμοιων δράσεων και η επέκταση αυτών σε χώρους στους οποίους παρατηρείται αυξημένη προσέλευση ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων, για την αποτελεσματική ενημέρωση των πολιτών, την τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.