, Κυριακή
19 Μαΐου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Μπλόκο στα Airbnb δίπλα σε επαγγελματικούς χώρους

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η λειτουργία Airbnb δίπλα σε επαγγελματικούς χώρους. Το Εφετείο Θεσσαλονίκης έλυσε το ζήτημα με απόφαση του, μετά την προσφυγή ιδιοκτητών επαγγελματικών χώρων, που είδαν στην οικοδομή τους να μετατρέπονται διαμερίσματα σε Airbnb.

Η δικαστική απόφαση ξεκαθαρίζει τη λειτουργία των χώρων βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το δικαστήριο ουσιαστικά χαρακτηρίζει τα Airbnb ξενοδοχειακούς χώρους και τουριστικά καταλύματα και έτσι απαγορεύει τη λειτουργία τους σε οικοδομές με επαγγελματικούς χώρους.

Η Απόφαση του Εφετείου αναφέρει πως «Η χρήση των ακινήτων με βραχυχρόνιες μισθώσεις, δηλαδή ως “δωμάτια ξενοδοχείου” αποδείχτηκε ότι βλάπτει τα δικαιώματα των συνιδιοκτητών. Η πρόκληση θορύβων και ήχων από τους χρήστες των ακινήτων έχουν ως αποτέλεσμα οι προσφεύγοντες να παρεμποδίζονται κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους».

Στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης η μεγάλη αύξηση των διαμερισμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης έχει προκαλέσει συζητήσεις ακόμη και για την αλλοίωση της φυσιογνωμίας στο κέντρο της πόλης.

Πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.