, Παρασκευή
24 Μαΐου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Χαρίζει ζωή με τον θάνατό του 33χρονος από τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου

Δώρο ζωής σε έξι συνανθρώπους μας προσφέρει με τον θάνατό του ένας 33χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Όταν διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός του θάνατος, η οικογένεια του νεαρού, με μεγαλοψυχία πήρε την απόφαση της δωρεάς των οργάνων του.

Η διαδικασία λήψης των οργάνων που κρίθηκαν κατάλληλα ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023. Ομάδα του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου έκανε τη λήψη της καρδιάς του 33χρονου, η οποία θα χτυπά πλέον, μετά τη μεταμόσχευση που θα πραγματοποιηθεί, σε κάποιον συμβατό λήπτη. Παράλληλα, η χειρουργική ομάδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ανέλαβε την αφαίρεση των νεφρών και του ήπατος, τα οποία θα αξιοποιηθούν για μεταμόσχευση σε ασθενείς οι οποίοι περιμένουν το αντίστοιχο μόσχευμα, προσδοκώντας να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής τους. Τους κερατοειδείς του δότη έλαβε η ομάδα μεταμοσχεύσεων της Β΄ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Παπαγεωργίου και τις επόμενες μέρες θα προγραμματιστούν οι μεταμοσχεύσεις.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου εκφράζει τις θερμότατες ευχαριστίες της τόσο προς την οικογένεια του δωρητή για την προσφορά, όσο και προς όλες τις ιατρικές ομάδες που ολοκλήρωσαν επιτυχώς τις διαδικασίες της δωρεάς, υπό τον συντονισμό του Περιφερειακού Γραφείου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.