, Κυριακή
19 Μαΐου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες οι επισκέπτες της «Λευκής Νύχτας» στη Θέρμη

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η προσέλευση των επισκεπτών στη “Λευκή Νύχτα” η οποία πραγματοποιήθηκε για έβδομη φορά στη Θέρμη, το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου.

Ντόπιοι αλλά και επισκέπτες από τη Θεσσαλονίκη και τους γύρω δήμους, παρά το τσουχτερό κρύο κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία Παραμάνα της Θέρμης αλλά και όλους τους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους διασκεδάζοντας, κάνοντας συγχρόνως και τις αγορές τους, εκμεταλλευόμενοι και τις πολύ καλές τιμές των εμπορικών καταστημάτων τα οποία παρέμειναν ανοιχτά ως και μετά τα μεσάνυχτα. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος τη “Λευκή Νύχτα” συνδιοργάνωσαν η Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων Θέρμης και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με τη στήριξη του δήμου Θέρμης.

Η “Λευκή Νύχτα” ξεκίνησε με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου  στην κεντρική πλατεία Παραμάνα, εκδήλωση την οποία επιμελήθηκε η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Δήμου Θέρμης.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου και ευχήθηκε σε όλες και όλους «τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά να μας βρούνε με ειρήνη και υγεία». Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως «το μήνυμα των Χριστουγέννων, το μήνυμα της αγάπης και της σωτηρίας, που αναφέρεται στον απόλυτο σεβασμό της αξίας του προσώπου, του συνανθρώπου και την παύση κάθε μορφής βίας, ας ζεστάνει τις καρδιές όλων μας. Ας προσπαθήσουμε να μετατρέψουμε το ατομικό σε συλλογικό για να μπορέσουμε να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο. Δεν θα ήθελα κανένας πολίτης αυτού του Δήμου, αυτές τις γιορτινές μέρες, τις μέρες της αγάπης να αισθανθεί μόνος και αβοήθητος. Θα ήθελα για μια ακόμη φορά τούτες τις μέρες να σας παρακαλέσω να σταθείτε στο πλευρό όσων έχουν την ανάγκη μας, να δείτε αν κάποιος γύρω σας έχει την ανάγκη σας και να τον βοηθήσετε και αν δεν μπορείτε να το κάνετε εσείς να ενημερώσετε το δήμο ο οποίος έχει τη δυνατότητα να στηρίξει κάθε αδύναμο συμπολίτη μας, μέσα από τις κοινωνικές υπηρεσίες του. Στόχος μας είναι κανένας σ’ αυτόν τον δήμο, σ’ αυτόν τον τόπο, αυτές τις μέρες να μην αισθανθεί μόνος και αβοήθητος!».

Ο δήμαρχος Θέρμης συνεχάρη όλους τους φορείς και τους συλλόγους οι οποίοι συνεργάστηκαν για την επιτυχία της εκδήλωσης, αλλά και για τη διοργάνωση της «7ης Λευκής Νύχτας».

Ειδικότερα την Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων Θέρμης καθώς και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης «το οποίο βοήθησε και συγχρηματοδότησε ως συνδιοργανωτής την εκδήλωση, μαζί και με το δήμο, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες αυτής της ημέρας». Ευχαρίστησε επίσης τους Συλλόγους της Θέρμης οι οποίοι συμμετείχαν στην εκδήλωση. «Μέσα από αυτή τη διοργάνωση, τη ‘Λευκή Νύχτα’, αναδεικνύουμε τα πλεονεκτήματα του τόπου μας και της τοπικής αγοράς η οποία θα είναι ανοιχτή και μπορούμε να επισκεφτούμε τα μαγαζιά και να ψωνίσουμε μέχρι και τα μεσάνυχτα».

Μετά τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου ξεκίνησε η «Λευκή Νύχτα», ένα μεγάλο γλέντι σε όλη την αγορά της Θέρμης. Ξυλοπόδαροι, τάρανδοι, ο Άη Βασίλης με τα ξωτικά και πλήθος κόσμου ξεχύθηκαν στους δρόμους της αγοράς, υπό τους ήχους του κρουστόφωνου και των τυμπανιστών Paranaue. Οι χορευτικοί σύλλογοι Θέρμης, Πόντιοι και Γηγενείς Μακεδόνες, με τους δεκάδες χορευτές, τα παραδοσιακά μουσικά τους όργανα και τα έθιμά τους, μάγεψαν για μια ακόμη φορά τους χιλιάδες επισκέπτες που κατέκλυσαν τους εμπορικούς δρόμους και τα καταστήματα τα οποία έμειναν ανοιχτά ως και μετά τα μεσάνυχτα κάνοντας πολλές και δελεαστικές προσφορές.

Το δικό τους χρώμα έδωσαν καταστηματάρχες της περιοχής που πρόσφεραν στα ειδικά διαμορφωμένα σπιτάκια που είχαν στηθεί στην πλατεία Παραμάνα προσφέροντας κρασί και ζεστή σοκολάτα στους επισκέπτες. Συμμετείχε επίσης το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Θέρμης και οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Θέρμης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Εμπόρων Θέρμης Στάθης Πιστέλας υπογράμμισε κατά το χαιρετισμό του τη σπουδαιότητα του θεσμού της «Λευκής Νύχτας» για την τοπική αγορά. «Ενώσαμε τις δυνάμεις μας,  τους συλλόγους και τους επαγγελματίες που συμμετέχουν στη ‘Λευκή Νύχτα’ και οργανώσαμε δράσεις σε όλους του εμπορικούς δρόμους της Θέρμης». Ο κ. Πιστέλας ευχαρίστησε τους συλλόγους που συμμετείχαν στη διοργάνωση και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να διασκεδάσουν και να κάνουν τις αγορές τους, εκμεταλλευόμενοι τις μεγάλες προσφορές που έκαναν τα καταστήματα της Θέρμης. Παράλληλα, ευχαρίστησε το δήμο Θέρμης και τον δήμαρχο για την αμέριστη στήριξη προς τους επαγγελματίες, για την υλοποίηση της «Λευκής Νύχτας».

Ο γενικός γραμματέας του ΕΕΘ Κλεόβουλος Θεοτόκης τόνισε Ο γενικός γραμματέας του ΕΕΘ Κλεόβουλος Θεοτόκης τόνισε ότι “είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμμετέχουμε και στηρίζουμε για 7η συνεχόμενη χρονιά ως συνδιοργανωτές την ‘Λευκή Νύχτα’ της Θέρμης». Ο κ. Θεοτόκης μετέφερε τις ευχές του προέδρου του ΕΕΘ Μιχάλη Ζορπίδη και υπογράμμισε ότι «το ΕΕΘ στηρίζει όλες τις εκδηλώσεις των Εμπορικών Συλλόγων του Δήμου Θέρμης, όπως έκανε στα Βασιλικά και στον Τρίλοφο καθώς και όλες τις εκδηλώσεις των αντίστοιχων συλλόγων σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης εκδηλώσεις  που σκοπό έχουν την τόνωση των τοπικών αγορών του νόμου Θεσσαλονίκης.Ο εμπορικός σύλλογος θέρμης ήταν πρωτοπόρος στη δημιουργία της παράδοσης της Λευκής Νύχτας και τώρα περιμένουμε την επόμενη χρονιά να οργανώσει πάλι κάτι νέο καινοτόμο που να δείξει το δρόμο και στους άλλους συλλόγους ».

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος της ΕΣΣΕ και Πρόεδρος του Τμήματος Επαγγελματιών του ΕΕΘ Φανή Μπλιούμη τόνισε ότι «οι επαγγελματίες του δήμου Θέρμης, με τις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε εδώ και έναν μήνα στοχεύουμε στην ενίσχυση των Τοπικών Αγορών. Αρχίσαμε από τα Βασιλικά με τη Νύχτα των Ξωτικών μία πρωτοβουλία της Ένωσης Επαγγελματιών και Εμπόρων Βασιλικών, συνεχίζουμε σήμερα στη Θέρμη με τη «ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ» και την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου μεταφερόμαστε  στον Τρίλοφο με την ‘’Νύχτα των Αστεριών’’.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους όσους έχουν έρθει σήμερα εδώ και μας τίμησαν με την παρουσία τους. Η Θέρμη αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι κρύβει τεράστια ενέργεια που μπορεί να μετασχηματιστεί σε θετικό αποτέλεσμα για όλους, με πολλά δρώμενα και κινητικότητα παντού. Θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και στο δήμο Θέρμης, στον δήμαρχό μας Θεόδωρο Παπαδόπουλο ο οποίος είναι συνεχώς κοντά μας και στηρίζει τις δράσεις των επαγγελματιών, και φυσικά να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στους χορηγούς που βοήθησαν και συνετέλεσαν στην επιτυχία της διοργάνωσης».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.