, Σάββατο
18 Μαΐου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Τελετή φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία Συντάγματος, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Δύο Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για Άτομα με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) του δήμου Νεάπολης – Συκεών καθώς και τον περιβαλλοντικό σύλλογο «Greek Eco Project», θα ενισχύσει φέτος το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης γιορτής του, η οποία θα διεξαχθεί την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023, στις 12 το μεσημέρι, στο φουαγιέ του Πανεπιστημίου.

Τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΠΑΜΑΚ θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές, να τραγουδήσουν τα κάλαντα δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο που στολίζει ήδη τον χώρο, αλλά και να ενισχύσουν το έργο των υποστηριζόμενων φορέων, αγοράζοντας χειροποίητες κατασκευές και άλλα είδη, από το χριστουγεννιάτικο παζάρι που θα διοργανωθεί για το σκοπό αυτόν.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από το Χορωδιακό Σύνολο του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΤΜΕΤ), το οποίο αποτελείται από 60 φοιτητές και φοιτήτριες και θα ερμηνεύσει ελληνικά και ξένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα. Τη διδασκαλία και τη διεύθυνση των τραγουδιών έχει η αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΤΜΕΤ, Άννα-Μαρία Ρεντζεπέρη-Τσώνου, ενώ στο πιάνο θα συνοδεύει η Μαρία Τσαλίκη.

Τα δύο Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για Άτομα με Αναπηρία του δήμου Νεάπολης – Συκεών, παρέχουν καθημερινά τις υπηρεσίες τους σε 100 άτομα από 5 ετών και άνω. Έχουν ιδρυθεί από τον δήμο για να στηρίζεται κάθε πολίτης με ιδιαίτερες ανάγκες, εφαρμόζοντας στην πράξη την πεποίθηση ότι είναι δικαίωμα όλων η ισότιμη ένταξη και πρόσβαση στην εκπαίδευση, την εργασία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Ο περιβαλλοντικός σύλλογος «Greek Eco Project», με έδρα την Θεσσαλονίκη, δημιουργεί, οργανώνει και υλοποιεί δράσεις και εγχειρήματα οικολογικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα με σκοπό την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση του κόσμου και τον σεβασμό για το φυσικό περιβάλλον.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.