, Κυριακή
19 Μαΐου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη – Δ. Κορδελιού – Ευόσμου: Πλούσιο πρόγραμμα αποκριάτικων εκδηλώσεων – Το Σάββατο η παρέλαση που είχε αναβληθεί λόγω καιρού

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Στο Ελευθέριο Κορδελιό οδηγούν όλοι οι δρόμοι το απόγευμα του Σαββάτου 16/3, καθώς στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί η Αποκριάτικη Παρέλαση που είχε αναβληθεί λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Οι εκδηλώσεις που έχει οργανώσει ο Δήμος για τις Απόκριες και τα Κούλουμα συνεχίζονται με ένα πλούσιο πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους.

Μετά τις «Καψαλιές», με την αναβίωση του ομώνυμου εθίμου της Αποκριάς στο Αμφιθέατρο – πεζόδρομο Ελευθερίου – Κορδελιού, το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και το Σάββατο 16 Μαρτίου 2024. Συγκεκριμένα:

Στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί Παιδικό Αποκριάτικο Πάρτυ στην Πλατεία Ευόσμου (μπροστά στο Δημαρχείο), με μουσική, κλόουν, ανιματέρ και άλλες εκπλήξεις.

Στις 18:00 θα διεξαχθεί στον πεζόδρομο Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου η Αποκριάτικη Παρέλαση, η οποία είχε αναβληθεί λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Η αφετηρία θα είναι στο παλιό Δημαρχείο Ελευθερίου – Κορδελιού και ο τερματισμός στο Υπαίθριο Θέατρο Ελευθερίου – Κορδελιού. Θα υπάρχουν κεράσματα, προσφορά από την Τοπική Κοινότητα Ελευθερίου – Κορδελιού και από τον Εμπορικό Σύλλογο Ελευθερίου Κορδελιού.

Την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024, στις 11:00, θα εορταστούν τα Κούλουμα, με μουσικά παραδοσιακά σχήματα, φασολάδα και σαρακοστιανά εδέσματα σε τρία σημεία του Δήμου:


– Αμφιθέατρο – πεζόδρομος (Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου – Κορδελιού)
 – Πάρκο Προσκόπων (Δημοτική Ενότητα Ευόσμου)
 – Πάρκο Ελπίδας – ΚΑΠΗ (Δημοτική Ενότητα Ευόσμου)

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.