, Δευτέρα
27 Μαΐου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Δεκάδες εθελοντές συμμετείχαν στην 28η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Καλαμαριάς

Λίγα λεπτά από τον χρόνο τους, αλλά ένα ανεκτίμητο δώρο από την καρδιά τους, έκαναν σήμερα δεκάδες κάτοικοι και εργαζόμενοι του Δήμου Καλαμαριάς, οι οποίοι συμμετείχαν στην 28η Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Δήμος και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Δημόσιας Υγείας, σε συνεργασία με το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Από νωρίς το πρωί, δεκάδες πολίτες έσπευσαν στο Δημοτικό Θέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» και είπαν με την προσφορά τους ένα μεγάλο «ναι» στη ζωή, την αλληλεγγύη, την προσφορά στον συνάνθρωπο.

Στο χώρο της αιμοδοσίας βρέθηκε και η Δήμαρχος Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου, η οποία συνομίλησε με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές αλλά και τα μέλη του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, κλιμάκιο του οποίου βρέθηκε στο «Σταύρος Κουγιουμτζής» για την ενημέρωση και την εγγραφή εθελοντών δωρητών οργάνων και ιστών στο Εθνικό Μητρώο.

Η κ. Αράπογλου έδωσε τα συγχαρητήριά της στους οργανωτές της 28ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Δήμου Καλαμαριάς και φυσικά στους εθελοντές αιμοδότες, ενώ εξήρε την αξία της αιμοδοσίας, η οποία σώζει ζωές καθημερινά και η οποία είναι αναγκαίο να γίνει συνείδηση σε όλους τους πολίτες.

Συνολικά, στην Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Καλαμαριάς συγκεντρώθηκαν 33 φιάλες αίματος, οι οποίες θα ενισχύσουν τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.