, Πέμπτη
23 Μαΐου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία κατοίκων για οικόπεδο της εκκλησίας – Ζητούν να γίνει Νηπιαγωγείο ή χώρος αναψυχής

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΡΤ

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν περίοικοι για οικόπεδο της Εκκλησίας στην ανατολική Θεσσαλονίκη ζητώντας να ανεγερθεί Νηπιαγωγείο ή να γίνει χώρος αναψυχής.

Για την διαμαρτυρία μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Μέρα με χρώμα» η κα. Ρωξάνη Κωνσταντζίκη, μέλος πρωτοβουλίας κατοίκων Ε΄ Διαμερίσματος, τονίζοντας πως το 1988 χαρακτηρίστηκε σαν χώρος δημόσιας ωφέλειας για νηπιαγωγείο.

Ποτέ όμως δεν ευοδώθηκε αυτή η σκέψη καθώς δεν είχε δοθεί το ποσό που αξίωνε η εκκλησία, έτσι λοιπόν αποχαρακτηρίστηκε. Το 2019 έγινε μια προσπάθεια για χαρακτηριστεί ξανά χωρίς όμως θετικά αποτελέσματα. “Την περίοδο αυτή έχουμε κάνει πολλές επαφές και κινήσεις ακόμα και με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης προκειμένου αυτό το οικόπεδο να γίνει νηπιαγωγείο χωρίς επίσης να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες. Ζητάμε νέα συνάντηση με τον Δήμαρχο της πόλης, και να μπει το θέμα στην ημερήσια διάταξη του τοπικού συμβουλίου”, επισήμανε η κα. Κωνσταντζίκη.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.