, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρίες φοιτητών για την πανεπιστημιακή αστυνομία στο ΑΠΘ (ΦΩΤΟ + Video)


Για πρώτη φορά χθες βράδυ έκανε περιπολίες εντός του ΑΠΘ η πρώτη ομάδα περιφρούρησης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ).



Ντυμένοι με πράσινες στολές άνδρες και γυναίκες έκαναν περιπολίες πέριξ της Πρυτανείας. Η παρουσία όμως των αστυνομικών προκάλεσε τις αντιδράσεις φοιτητών. Αργά το βράδυ αρκετοί φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Διοίκησης για να διαμαρτυρηθούν για την αστυνομική παρουσία. Τα ΜΑΤ έστησαν φραγμό μπροστά από το κτίριο και λίγη ώρα αργότερα οι φοιτητές αποχώρησαν από το σημείο και έκαναν πορεία στην Εγνατία.

Νέες διαμαρτυρίες σήμερα

Σήμερα, από νωρίς το πρωί, έχουν συγκεντρωθεί και πάλι φοιτητές έξω από το κτίριο της Πρυτανείας ζητώντας την απομάκρυνση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Φοιτήτρια μιλώντας στην Karfitsa αναφέρει ότι «χθες το βράδυ μπήκε η πανεπιστημιακή αστυνομία στα ‘’κλεφτά’’. Σήμερα δεν θα το αφήσουμε να γίνει αυτό. Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί το πανεπιστήμιο σε φυλακή».

Στο σημείο υπάρχουν ΜΑΤ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.