, Παρασκευή
24 Μαΐου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη – Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Έκθεση ζωγραφικής για την Εθνική Παλιγγενεσία

Έργα κλασικά, ιμπρεσιονιστικά, ρεαλισμού και αγιογραφίες βυζαντινής τεχνοτροπίας θα παρουσιάζονται για εννέα ημέρες, από την Πέμπτη 21 Μαρτίου έως την Παρασκευή 29 του μήνα, στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», στο πλαίσιο έκθεσης ζωγραφικής – αγιογραφίας που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Εθελοντισμού και ο Σύλλογος Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ελλάδας.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και τα εγκαίνιά της θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 21 Μαρτίου, στις 8:00 το βράδυ. Ομιλητής στην τελετή εγκαινίων θα είναι ο Βασίλειος Πάππας, πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, ο οποίος θα αναφερθεί στη σημασία και τις αξίες της Εθνικής Παλιγγενεσίας και της Επανάστασης του 1821, που οδήγησαν στη δημιουργία του ελληνικού κράτους.

Ο Σύλλογος Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ελλάδας ιδρύθηκε το 1985 και αριθμεί σήμερα περίπου 200 μέλη. Στη σαραντάχρονη πορεία του διακρίθηκε για τη συνεχή και ανιδιοτελή παρουσία και προσφορά του στην τέχνη και τον πολιτισμό γενικότερα. Στην έκθεση που συνδιοργανώνει με το Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, θα παρουσιαστούν τα έργα 70 ζωγράφων – μελών του.

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη τις καθημερινές από τις 9.00 το πρωί έως τις 2:00 το μεσημέρι και από τις 5:00 το απόγευμα μέχρι τις 8:00 το βράδυ. Το Σάββατο 23 Μαρτίου θα είναι ανοιχτή από τις 10:00 το πρωί έως τη 1:00 το μεσημέρι.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.