, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Δρόμος Ζωής για το νερό στον δήμο Δέλτα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 2ος Δρόμος Ζωής δυο χιλιομέτρων που διοργάνωσε ο Δήμος Δέλτα και έλαβε χώρα στην δημοτική Ενότητα Αξιού.

Οι δρομείς κάθε ηλικίας ξεκίνησαν από τον υδατόπυργο των Κυμίνων και τερμάτισαν στο πολιτιστικό κέντρο Μαλγάρων.

Φέτος η δράση με σύνθημα «σώστε το νερό» αφιερώθηκε στο πολύτιμο αγαθό και την ορθολογική διαχείριση του, ενώ διοργανώθηκε και με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Νερού που τιμάται διεθνώς στις 22 Μαρτίου.

Ο Δρόμος Ζωής, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη και της Διοίκησης του Δήμου Δέλτα γίνεται θεσμός και θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με ξεχωριστό θέμα που θα αντλείται από τα κοινωνικά μηνύματα που αφορούν και την τοπική κοινωνία.

«Η σημασία της φετινής εκδήλωσης είναι διπλή καθώς συνδέεται άμεσα με την έναρξη των εργασιών για την σύνδεση του αγωγού ύδρευσης από την Χαλάστρα στον Αξιό που θα τροφοδοτήσει με καθαρό πόσιμο νερό σπίτια και επιχειρήσεις χιλιάδων συνδημοτών μας. Όλοι εμείς στη Διοίκηση του Δήμου Δέλτα που βάλαμε προτεραιότητα να αποκτήσει ο Αξιός καθαρό πόσιμο νερό και ο κάθε πολίτης να έχει πρόσβαση στο πολυπόθητο δώρο Ζώης αισθανόμαστε περήφανοι που καταφέραμε να υλοποιήσουμε αυτόν τον στόχο κάτω από τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε. Μια πράξη ανθρωπιάς για τους πολίτες του Δήμου μας, υλοποιείται και σε λίγους μήνες γίνεται πραγματικότητα με τους αγωγούς να φτάνουν σε Κύμινα και Μάλγαρα» τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης .

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.