, Τρίτη
18 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάζεται το Πνευματικό κέντρο «Χριστιανική Καταφυγή» στον Άγιο Δημήτριο

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες οι εργασίες ανακαινίσεως που πραγματοποιήθηκαν στους χώρους της «Χριστιανικής Καταφυγής» του Προσκυνηματικού Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Πολιούχου.

Η «Χριστιανική Καταφυγή Νέων» του Προσκυνηματικού Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Πολιούχου Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1980 από τον τότε πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και προϊστάμενο του Ι. Ναού του Αγίου Δημητρίου και σήμερα Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα (Καλπακίδη).

Σκοπός της ιδρύσεως της «Χριστιανικής Καταφυγής Νέων», όσων διακόνησαν μέχρι σήμερα και φυσικά των νυν Υπευθύνων, είναι να παρέχει πληρέστερα και αρτιότερα οργανωμένες ευκαιρίες για την καλλιέργεια και ανάπτυξη της εκκλησιαστικής ζωής, κυρίως στον τομέα της νεότητας, αλλά και ευρύτερα, να εμπνέει και να προωθεί τη δημιουργική δραστηριοποίηση και συμβολή των νέων στην εκκλησιαστική ζωή, στη μυστηριακή, λατρευτική και λειτουργική ζωή και παράδοση, στην κατήχηση και σε άλλες πτυχές του εκκλησιαστικού και εθνικού βίου, αλλά και να προσφέρει ευκαιρίες ενισχυτικής επιμόρφωσης και πολιτιστικής καλλιέργειας σε νέους και όχι μόνο, με επίκεντρο τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, σε συνεργασία με το γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, καθώς και με τις αντίστοιχες νεανικές κινήσεις των ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Σήμερα, η Διοικούσα Επιτροπή του Προσκυνηματικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και η Χριστιανική Καταφυγή Νέων «Ο Άγιος Δημήτριος», βρίσκεται στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση, να ανακοινώσει ότι, την προσεχή Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 11:30 το πρωί, στον 1ο όροφο της Χριστιανικής Καταφυγής επί της οδού Αγ. Δημητρίου 94, θα πραγματοποιηθούν από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο τα Εγκαίνια των προσφάτως ανακαινισμένων χώρων και νέων δομών της Χριστιανικής Καταφυγής.

Πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.