, Κυριακή
26 Μαρτίου 2023

Θεσσαλονίκη: Εκπαιδευτικό σενιμάριο από το «Άλμα Ζωής» για γυναίκες που νόσησαν από καρκίνο του μαστού

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για γυναίκες που νόσησαν από καρκίνο του μαστού κι επιθυμούν εθελοντικά να στηρίξουν πρακτικά και συναισθηματικά άλλες γυναίκες με την `ίδια διάγνωση, διοργανώνει το Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού νομού Θεσσαλονίκης «Άλμα Ζωής».

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, ειδικοί επαγγελματίες ψυχικής υγείας του Συλλόγου, ακολουθώντας τα πρότυπα του Διεθνούς Προγράμματος για τη Στήριξη Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Reach to Recovery», θα εκπαιδεύσουν κατάλληλα γυναίκες με εμπειρία καρκίνου του μαστού. Προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι να έχει συμπληρώσει η ενδιαφερόμενη δύο χρόνια από την τελευταία θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, καλώντας στο 2310-285181 έως και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου. Επειδή ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή θα ακολουθήσει σύντομη συζήτηση με την υπεύθυνη της ομάδας Δέσποινα Πάρτσια, ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, κοινωνική λειτουργός ΔΠΘ, υπεύθυνη επιστημονικών προγραμμάτων του Συλλόγου. Σκοπός της συζήτησης αυτής είναι να ενημερωθεί η ενδιαφερόμενη για τους στόχους του Προγράμματος Οργανωμένης Αλληλοβοήθειας, τη σπουδαιότητά του σε ο,τι αφορά στη συναισθηματική ανακούφιση της γυναίκας που νοσηλεύεται και να αποφασιστεί από κοινού η συμμετοχή της στο πρόγραμμα.

«Με την εθελοντική σου δράση έχεις τη δυνατότητα να συνεισφέρεις πολύτιμα και ουσιαστικά στη συναισθηματική στήριξη και τη ψυχολογική ενδυνάμωση της γυναίκας που σήμερα βιώνει την εμπειρία του καρκίνου του μαστού, δίνοντάς της δύναμη και ελπίδα μοιραζόμενη τη δική σου εμπειρία», αναφέρει το «Άλμα Ζωής», σε ανακοίνωσή του που απευθύνεται σε όσες επιθυμούν να γίνουν εθελόντριες.

«Ως επιζώσες του Καρκίνου του Μαστού, οι εθελόντριές μας δίνουν στις ασθενείς την ευκαιρία να εκφράσουν συναισθήματα, να μιλήσουν για ανησυχίες και να κάνουν ερωτήσεις σε κάποιον που έχει ζήσει τη νόσο. Το πιο σημαντικό, οι εθελόντριες που έχουν εκπαιδευτεί με βάση το διεθνές πρόγραμμα «Reach To Recovery» προσφέρουν κατανόηση, υποστήριξη και ελπίδα. επειδή οι ίδιες έχουν επιβιώσει από τον καρκίνο του μαστού κι αποτελούν θετικό πρότυπο και κίνητρο για τη γυναίκα που σήμερα δίνει το δικό της αγώνα», σημειώνει το «Άλμα Ζωής”».