, Σάββατο
18 Μαΐου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι δύο άντρες που αναστάτωσαν πτήση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» – Τι υποστήριξαν στον ανακριτή

Ελεύθεροι αφέθηκαν, μετά την απολογία τους στον ανακριτή, οι δύο επιβάτες που συνελήφθησαν επειδή δεν συμμορφώνονταν στις υποδείξεις του πληρώματος και προκάλεσαν αναστάτωση σε αεροσκάφος πριν την απογείωσή του από το αεροδρόμιο «Μακεδονία», στη Θεσσαλονίκη.

Εις βάρος τους ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών (που θα μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο για άνθρωπο), σε βαθμό κακουργήματος, ενώ μετά τις εξηγήσεις που έδωσαν αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 24χρονος επιβάτης κάπνιζε ηλεκτρονικό τσιγάρο και ο 40χρονος αρνούνταν να δέσει τη ζώνη του, παρά τις συστάσεις που τους έκανε το προσωπικό. Έτσι, το πλήρωμα τούς κατέβασε και έπειτα συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης.

Ο νεαρός φέρεται να υποστήριξε ότι ατμισε ασυναίσθητα, ενώ ο 40χρονος φέρεται να είπε στον ανακριτή ότι αρνήθηκε να βάλει τη ζώνη του καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Σημειώνεται ότι μετά την αποβίβαση και την σύλληψη των δύο αντρών, η πτήση εσωτερικού πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.