, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ για την καταπολέμηση της παραβατικότητας ανηλίκων

Οι αστυνομικές δυνάμεις πολλών περιοχών της Θεσσαλονίκης «ρίχνονται» καθημερινά στην μαχη κατά της παραβατικότητας ανηλίκων.

Από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν απογευματινές και βραδινές ώρες της 16 και 17 Φεβρουαρίου 2024, σε περιοχές των Αμπελοκήπων, της Μενεμένης και του Λαγκαδά, ειδικές επιχειρησιακές δράσεις για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης, Αλλοδαπών και Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο των δράσεων, οι οποίες αναπτύχθηκαν σε επιλεγμένα σημεία, ελέγχθηκαν συνολικά (164) άτομα.

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.

Τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης, αξιοποίησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.

Ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.