Χάρη στη χρήση απινιδωτή σώθηκε μία 65χρονη γυναίκα στην Περαία Θεσσαλονίκης.
Όπως αναφέρει η ομάδα Kids Save Lives, η γυναίκα επανήλθε στη ζωή με τη βοήθεια ενός απινιδωτή, τεσσάρων εκπαιδευμένων πολιτών και δύο διασωστών του ΕΚΑΒ.
«Ο εκπαιδευμένος υπάλληλος και γυμναστής Παναγιώτης Μ., πήρε αμέσως τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή και βγήκε στον δρόμο αναζητώντας τη σκηνή του συμβάντος! Δίπλα σε σταθμευμένο van, αντίκρισε τον οδηγό να κάνει ΚΑΡΠΑ σε μία γυναίκα 65 ετών. Γρήγορα ενεργοποίησε τον απιδινωτή, κόλλησε τα ηλεκτρόδια και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, χορηγήθηκε η πρώτη απινίδωση, αυξάνοντας κατακόρυφα τις πιθανότητες επιβίωσης. Στην ομάδα αναζωογόνησης προστέθηκαν δύο ακόμη γυναίκες, 4 πολίτες συνολικά που εναλλάσσονταν σε δεξιότητες ΚΑΡΠΑ».
Επίσης, αναφέρει ότι «μετά από 10 περίπου λεπτά και 3 απινιδώσεις, έφτασε το πλήρωμα του ασθενοφόρου. «Ήταν σαν να βλέπω μια ταινία Hollywood», σύμφωνα με τον Παναγιώτη.
«Μετά από πέντε συνολικά απινιδώσεις, η γυναίκα ξεκίνησε να αναπνέει αυτόματα, σημάδι πως επέστρεψε στη ζωή».




