, Πέμπτη
23 Μαΐου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Καμπάνια ενημέρωσης από τα Παιδικά Χωριά SOS – «Κάθε παιδί αξίζει μια οικογένεια» (Video)

Τα Παιδικά Χωριά SOS, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας στις 15 Μαΐου, υλοποιούν καμπάνια ενημέρωσης με βασικό μήνυμα «Κάθε παιδί αξίζει μια οικογένεια».

Σκοπός της καμπάνιας είναι η ανάδειξη της αξίας του θεσμού της οικογένειας, σε όλες τις μορφές της, με στόχο κάθε παιδί να μεγαλώνει με αγάπη, σεβασμό και ασφάλεια.

Η οικογένεια και η ενδυνάμωσή της είναι στο επίκεντρο του έργου των Παιδικών Χωριών SOS και όλων των προγραμμάτων τους. Από τα Παιδικά Χωριά SOS, που προσφέρουν «οικογενειακού τύπου» φροντίδα για παιδιά που χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις βιολογικές τους οικογένειες έως τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, τα οποία λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα και παρέχουν υπηρεσίες Πρόληψης, υποστηρίζοντας ευάλωτες οικογένειες και βοηθώντας τες να μείνουν ενωμένες. Επιπλέον, τα Παιδικά Χωριά SOS στηρίζουν έμπρακτα, πολλά χρόνια τώρα, την Αποϊδρυματοποίηση, μέσα από την Αναδοχή και την Υιοθεσία, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας για την Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας, τα Παιδικά Χωριά SOS θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού. Στην Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 15 Μαΐου (17:00-21:00) Πλατεία Αγίας Σοφίας, με μία σειρά ψυχαγωγικών δράσεων για μικρούς και μεγάλουςεικαστικά εργαστήρια για παιδιά, προβολή ενημερωτικού υλικού σε video, δια ζώσης ενημέρωση από τους επιστημονικούς συνεργάτες του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και του Κέντρου Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης Αθήνας και πολλές ακόμα εκπλήξεις. Παράλληλα, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Πυροσβεστικού Σώματος θα προσφέρει στα παιδιά την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα μουσικά όργανα και θα πλαισιώσει την εκδήλωση με μουσική και τραγούδια.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.