, Πέμπτη
23 Μαΐου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν πάνω από 2.500 απομιμητικά ρούχα – Δύο συλλήψεις

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΊΟΥ

Πάνω από 2.500 απομιμητικά είδη ένδυσης εντοπίστηκαν σε αποθήκη καταστήματος στη Θεσσαλονίκη, από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχων Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) του υπουργείου Ανάπτυξης.

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, δύο (2) άτομα και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων και τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Τα εν λόγω είδη έφεραν σήματα διαφόρων επώνυμων εταιρειών, με το συνολικό ύψος της επαπειλούμενης ζημίας, σύμφωνα με τις έως τώρα πραγματογνωμοσύνες εκπροσώπων των εταιρειών αυτών, να ξεπερνά τις 57.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ από τη ΔΙ.Μ.Ε.Α., τους επιβλήθηκε το ανάλογο διοικητικό πρόστιμο.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr) «Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα», για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες  ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.