, Παρασκευή
22 Σεπτεμβρίου 2023

Θεσσαλονίκη: Κεραμιδί γατάκι φωλιάζει σε τσέπη φαρμακοποιού – Η συγκινητική ιστορία του (Video)

Ένα παράξενο βίντεο έγινε viral, το οποίο μάλιστα είναι ελληνικό: προέρχεται από φαρμακείο της Θεσσαλονίκης.

Όπως γράφει στο προφίλ Tsitsos the cat «Και ξαφνικά τα κοινωνικά δίκτυα γέμισαν με ένα viral βίντεο ενος μικροσκοπικού τζιντζερογάτου, του περίφημου… Νικολάκη, που από την τσέπη της λευκής ρόμπας του φαρμακοποιού διευθύνει με αυτοπεποίθηση ένα ολόκληρο φαρμακείο, στη Θεσσαλονίκη (@farmakeio.apostolou)!».

Στη συνέχεια το ίδιο προφίλ μοιράζεται την ιστορία του γατούλη, όπως τη διηγήθηκε στον Tsitso η τωρινή του μαμά Πολυάννα Μπράχου:

«Στο φαρμακείο μας, στον ακάλυπτο, κατά καιρούς έχουμε πολλές γάτες, τις οποίες τις ταΐζουμε αλλά είναι άγριες. Κάποιες φορές γεννάνε και μας τα φέρνουν αλλά μετά φεύγουν. Πρόσφατα γέννησε μια από αυτές τις γατούλες και μας έφερε το 1 από τα 3 της γατάκια, ίσως επειδή ήταν άρρωστο. Ήταν και αυτό άγριο στην αρχή αλλά με πολύ φαγητό και χαδάκια ξεκίνησε να μας εμπιστεύεται.

»Προσπαθήσαμε να του βρούμε σπιτάκι για υιοθεσία ή φιλοξενία αλλά η προσπάθεια ήταν μάταιη. Μια μέρα δυστυχώς έπαθε υποθερμία και δεν ήταν καθόλου καλά… έτρεμε και δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του. Τρομάξαμε, το πήγαμε στον κτηνίατρο και του χορήγησαν αντιβίωση και ορό. Πήρε λίγο τα πάνω του και το είχαμε για λίγο στο φαρμακείο. Εκτός από την αδυναμία του έχει και μία κήλη, η οποία δεν αποτελεί κίνδυνο ευτυχώς.

«Πρόσφατα γέννησε μια από αυτές τις γατούλες και μας έφερε το 1 από τα 3 της γατάκια, ίσως επειδή ήταν άρρωστο. Ήταν και αυτό άγριο στην αρχή αλλά με πολύ φαγητό και χαδάκια ξεκίνησε να μας εμπιστεύεται».

»Καταλάβαμε ότι δεν μπορούσαμε να του προσφέρουμε τη φροντίδα που χρειάζεται στο φαρμακείο, οπότε το υιοθετήσαμε στο σπίτι μας. Το γατάκι μας πλέον είναι υγιέστατο, έχει αποπαρασιτωθεί εσωτερικά και εξωτερικά και είναι πεντακάθαρος.

»Σκεφτήκαμε να ανεβάσουμε φωτογραφίες και βίντεο του στο Tik Tok, τη μέρα που τον είχαμε μαζί μας στο φαρμακείο, στην τσέπη μας. Δεχτήκαμε κυρίως πολύ θετικά σχόλια και ο κόσμος μας στήριξε και μας αγάπησε. Μετά από αυτό το γεγονός καταλήξαμε στο να ξεκινήσουμε στειρώσεις επειδή είναι πολλά τα γατάκια και θα συνεχίσουν να γεννάνε. Στη γειτονιά πολλοί φροντίζουν, ταΐζουν και στειρώνουν τα αδέσποτα. Το κυριότερο όμως, τα αγαπάνε και τα προσέχουν.

»Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι να φροντίσουμε όσο μπορούμε τα αδέσποτα. Αν δεν μπορούμε οικονομικά να στηρίξουμε στειρώσεις ή εμβόλια ή αποπαρασιτώσεις, ένα πιάτο φαγάκι ή έστω ένα χάδι είναι αρκετό. Καλό θα ήταν όλοι μας να ανοίξουμε το σπίτι μας σε ένα αδέσποτο ζωάκι.

«Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι να φροντίσουμε όσο μπορούμε τα αδέσποτα. Αν δεν μπορούμε οικονομικά να στηρίξουμε στειρώσεις ή εμβόλια ή αποπαρασιτώσεις, ένα πιάτο φαγάκι ή έστω ένα χάδι είναι αρκετό. Καλό θα ήταν όλοι μας να ανοίξουμε το σπίτι μας σε ένα αδέσποτο ζωάκι».

»Ο Νικολάκης μας βρήκε το παντοτινό του σπιτάκι και πλέον έχει 5 καινούργια μεγάλα αδέρφια να τον κυνηγάνε και να παίζουν μαζί του.

»Το φαρμακείο μας επιτρέπει την είσοδο κατοικίδιων καθώς δεν υπάρχει νομοθεσία που να το απαγορεύει. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που ήρθε να μας γνωρίσει, κυρίως τον Νικολάκη μας. Ευχαριστούμε για τη στήριξη. Ελπίζουμε ο κόσμος να αλλάξει προς το καλύτερο και να ευαισθητοποιηθεί.

»Τα στοιχεία του φαρμακείου μας είναι πάντα στη διάθεσή σας.

»Θα συνεχίσουμε το έργο μας, με πολλή αγάπη και προσπάθεια.

»Υιοθετήστε ένα αδέσποτο και σώστε μία ζωή.

»Ευχαριστούμε!».

Πηγή: marieclaire.gr