, Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: «Κρεμιόμουν από τα κάγκελα του μπαλκονιού για να σωθώ» λέει 28χρονη που ξυλοκοπήθηκε από τον σύντροφό της

Τον απόλυτο τρόμο έζησε μια 28χρονη γυναίκα απο τη Θεσσαλονίκη που δέχτηκε άγριο ξυλοδαρμό απο τον 40χρονο σύντροφό της, και έφτασε μέχρι και να κρεμαστεί από τα κάγκελα του μπαλκονιού προκειμένου να καταφέρει να σωθεί απο τα χέρια του.

Το περιστατικό έγινε το βράδυ της 27ης Απριλίου. Το ζευγάρι επέστρεψε στο σπίτι του 40χρονου μετά απο έξοδο και μετά απο μια έντονη λογομαχία,  ο 40χρονος επιτέθηκε στη γυναίκα με σφαλιάρες και γροθιές στο κεφάλι και το σώμα, στη συνέχεια την πέταξε πάνω σε γυαλιά και την έσπρωχνε με το κοντάρι μιας σκούπας για να μη καταφέρει να φτάσει στην έξοδο του διαμερίσματος. 

Η 28χρονη κοπέλα περιγράφει στο newsit.gr τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε και συγκλονίζει:

«Απο το ξεκίνημα της σχέσης έδειχνε το βιαίο πρόσωπο του αυτός ο άνθρωπος, όμως δεν το καταλάβαινα, ίσως γιατί δεν ήθελα. Σιγά σιγά άρχισε η ζήλεια που έβγαζε να γίνεται ανυπόφορη, ακόμα και να έρχεται η απομόνωση απο γνωστούς και φίλους. Σκεφτόμουν αν θα τον ενοχλήσει ο,τιδήποτε έκανα και έλεγα. Στο τελευταίο που έγινε φοβήθηκα το χειρότερο».

«Εκείνο το βράδυ όταν γυρίσαμε απο βραδινή έξοδο μίλησα με έναν άντρα φίλο μου στο τηλέφωνο για 44 δευτερόλεπτα. Και άρχισε να με χτυπάει. Προσπαθούσα να του εξηγήσω, όμως δεν άκουγε. Φώναζα, ζητούσα βοήθεια αλλά δεν άκουγε κανείς. Δεν είχα πρόσβαση στην έξοδο γιατί μου την έκλεινε. Κατευθύνθηκα στο μπαλκόνι.  Προσπάθησα να περάσω στο δίπλα μπαλκόνι. Ήταν μακριά δεν το έφτανα. Βγήκε έξω και μου είπε ότι δεν θα καταφέρω να πάω πουθενά και να μπω μέσα. Με τραβούσε βίντεο παράλληλα, εγώ δεν το έβλεπα και  το έμαθα αργότερα ότι το έκανε. Κρατιόμουν απο τα κάγκελα απο την έξω μεριά του μπαλκονιού και προσπαθούσα να φτάσω δίπλα. Ήταν μακριά, δεν τα κατάφερνα».

«Με συνέλαβαν και εμένα»

Και συνεχίζει την σοκαριστική μαρτυρία της: «Πολλές σκέψεις εκείνη την ώρα περνούσαν απο το μυαλό μου. Φόβος, πανικός. Μόλις τον είδα να απομακρύνεται προς άλλο δωμάτιο του διαμερίσματος, τότε ανέβηκα και μπήκα μέσα στο μπαλκόνι και κάλεσα το 100. Τους είπα που βρίσκομαι, ότι έχω αίματα στο πρόσωπο και στο σώμα μου και τους είπα ότι δεν μπορώ να φύγω. Μπήκα μετά μέσα, άρπαξα τα παπούτσια μου και έφυγα, κατέβηκα κάτω απο το σπίτι, όπου και κάλεσα πάλι το 100. Και αυτός με κατήγγειλε ότι τον χτύπησα κι εγώ. Και με συνέλαβαν και εμένα την επόμενη. Ήταν κάτι πολύ εξευτελιστικό, πολύ ταπεινωτικό. Σκεφτόμουν τι έχω κάνει λάθος. Κάλεσα την αστυνομία για βοήθεια και μετά βρέθηκα κι εγώ κρατούμενη».

«Δεν έχω φτάσει ακόμα στο σημείο να πω ότι τα ξεπέρασα όλα αυτά. Δεν εχω βρεί τα πατήματα μου. Δεν μπορώ να αφήσω το μυαλό μου να χαλαρώσει. Θέλει χρόνο. Πρέπει όμως όσοι παθαίνουν τέτοιες καταστάσεις να μιλάνε. Αλλα να αναλογιστούν όλοι και από πού ξεκινούν αυτές οι συμπεριφορές», τονίζει.

Φυλάκιση 14 μηνών με τριετή αναστολή

Μετά την καταγγελία της κοπέλας, ο 40χρονος συνελήφθη για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και εξύβριση και χθες Πέμπτη, δικάστηκε  στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Ο άντρας κρίθηκε ένοχος για τις πράξεις που κατηγορείται και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή αναστολή, καθώς τα αδικήματα τελέστηκαν μόλις λίγες ημέρες πριν τεθεί σε ισχύ ο νέος ποινικός κώδικας που προβλέπει αυστηρότερες ποινές στους δράστες.

Η κοπελα κρίθηκε αθώα απο το δικαστήριο για τη μήνυση που της έκανε την επόμενη μέρα ο 40χρονος για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη.

«Τα θύματα να επιδιώκουν την επικοινωνία»

Η δικηγόρος της 28χρονης κοπέλας μιλάει στο newsit.gr:

«Είναι μία ανατριχιαστική και σοκαριστική υπόθεση. Η κοπέλα ξυλοκοπήθηκε και στην προσπάθεια της να διαφύγει αναγκάστηκε να προσπαθήσει να βρει διαφυγή απο το μπαλκόνι και να κινδυνεύσει. Έκανε όμως τος σωστές κινήσεις. Κάλεσε την Άμεση Δράση, πήγε στο αστυνομικό τμήμα και έκανε καταγγελία, όμως παρόλα αυτά το άσχημο είναι ότι την άλλη μέρα βρέθηκε κρατούμενη στα κρατητήρια λόγω αντίθετης καταγγελίας».

«Ευτυχώς πήγαν όλα καλά για την κοπέλα, όμως υπάρχει αυτό το παραθυράκι που σε αναγκάζει, ενώ έχεις περάσει πολλά και έχεις ξυλοκοπηθεί, να βρίσκεσαι σε αυτή την κατάσταση. Απο την πρώτη στιγμή πρέπει τα θύματα να επιδιώκουν την επικοινωνία με δικηγόρο, είτε με τον φορέα που θα μπορούσε να προχωρήσει σε παροχή νομικής συμβουλής ή δικαστικής επκπροσώπησης ώστε να κατευθυνθεί σωστά και να βοηθηθεί», επισημαίνει.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.