, Σάββατο
18 Μαΐου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Κρύο και χιονοπτώσεις το σκηνικό του καιρού στη Μακεδονία – Σε ετοιμότητα οι μηχανισμοί πολιτικής προστασίας

Κρύο και χιονοπτώσεις ακόμη και στα πεδινά αναμένεται να φέρει το χαμηλό βαρομετρικό που αναμένεται να πλήξει από σήμερα το μεσημέρι περιοχές της Μακεδονίας, με τις Διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας να βρίσκονται επί ποδός.

«Περιμένουμε αρκετό κρύο από σήμερα. Αύριο το μεσημέρι αναμένονται χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά του νομού Θεσσαλονίκης, όπως στις περιοχές του Λαχανά και του Λαγκαδά. Το φαινόμενο δεν θα είναι πολύ έντονο και θα διαρκέσει ως το πρωί της Κυριακής. Στην πόλη της Θεσσαλονίκης αναμένεται βροχόπτωση. Από το πρωί της Κυριακής αναμένεται ηλιοφάνεια με κρύο, ενώ την Δευτέρα και την Τρίτη θα σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης.

Όπως επισήμανε ο κ. Στεργιάδης, «για το θέμα της επιδείνωσης του καιρού έχει πραγματοποιηθεί σύσκεψη και αποφασίστηκε 30 μηχανήματα αποχιονισμού να βρίσκονται στο νομό Θεσσαλονίκης και άλλα 70 σε όλες τις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες. Από αυτές, στη βόρεια Χαλκιδική αναμένεται χιονόπτωση, ενώ ενδέχεται να σημειωθούν χιονοπτώσεις και στις περιοχές των χιονοδρομικών κέντρων της Πιερίας, της Πέλλας και της Ημαθίας» κατέληξε.

Την ίδια ώρα σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πολιτική Προστασία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Τα ξημερώματα αναμένουμε χιονοπτώσεις ακόμη και στα πεδινά. Τα φαινόμενα φαίνεται όμως πως θα είναι ήπια. Είμαστε καθόλα έτοιμοι για παν ενδεχόμενο» σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κωνσταντίνος Χουβαρδάς.

Τέλος καθόλα έτοιμη είναι και η Πολιτική Προστασία Δυτικής Μακεδονίας. Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας Νικόλαος Συλλίρης, «όλα τα μέτρα είναι ενεργοποιημένα, με τα εκχιονιστικά μηχανήματα να βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα στο επαρχιακό, αλλά κυρίως στο εθνικό δίκτυο».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.