, Τρίτη
18 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Με σύνθημα «Εσύ θα νικήσεις», η «Πράξη Αγάπης» στο πλευρό των παιδιών που νοσηλεύονται στο Παιδογκολογικό του Ιπποκρατείου

Στο πλευρό των παιδιών που νοσηλεύονται στο Παιδογκολογικό Τμήμα του Ιπποκρατείου βρέθηκαν σήμερα εκπρόσωποι το Οργανισμού «Πράξη Αγάπης», οι οποίοι, με σύνθημα «Εσύ θα νικήσεις», προσέφεραν αναλώσιμα, παιχνίδια και συμβολικά δώρα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου.

Συγκεκριμένα, παραδόθηκαν:

Επιθέματα συγκράτησης IV καθετήρων με γλυκονική χλωρεξιδίνη Tegaderm CHG 1657R 8.5×11.5cm.

Παιχνίδια για το σχολείο του Νοσοκομείου, με σκοπό την ψυχαγωγία των μικρών ασθενών κατά τη διάρκεια της παραμονής τους. 

 Συμβολικά δώρα για όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται το παρόν διάστημα, με σκοπό την καλύτερη δυνατή ενασχόλησή τους κατά τη διάρκεια παραμονής τους στον χώρο του νοσοκομείου.

Η τελετή παράδοσης της δωρεάς έγινε μέσα σε κλίμα συγκίνησης, παρουσία της διευθύντριας του Παιδοογκολογικού Τμήματος Ευγενίας Παπακωνσταντίνου και του λοιπού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού κι εκπροσώπων του Οργανισμού.

Στην Ελλάδα 300 παιδιά κάθε χρόνο νοσούν από καρκίνο

Κάθε χρόνο περισσότερα από 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο εμφανίζουν κάποια μορφή καρκίνου και δυστυχώς μόνο το 20% από αυτά έχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, τα 80 από τα 100 άρρωστα παιδιά προέρχονται από τις αναπτυσσόμενες χώρες, στις οποίες δεν υπάρχει δυνατότητα διάγνωσης και σωστής θεραπείας. Περισσότεροι από 150.000 θάνατοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί κάθε χρόνο, εάν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι 280 – 300 παιδιά νοσούν, ετησίως, από καρκίνο. Τα τελευταία χρόνια, με την πρόοδο της ιατρικής, σε ποσοστό 70% από αυτά που έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένη θεραπεία, γίνονται καλά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Παιδογκολογικού Τμήματος του Ιπποκρατείου, αν η διάγνωση του παιδικού καρκίνου γίνει χωρίς καθυστέρηση τα ποσοστά ίασης είναι υψηλά. «Πάνω από 150.000 θάνατοι κάθε χρόνο θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας στο παιδιά» αναφέρει το Παιδογκολογικό Τμήμα το Ιπποκρατείου.

   «Πράξη Αγάπης»

Ο Οργανισμός «Πράξη Αγάπης» βρίσκεται δίπλα σε κάθε άνθρωπο (παιδιά, ενήλικες, υπερήλικες) που αντιμετωπίζει βιοποριστικά προβλήματα και προβλήματα υγείας, παρέχοντας εντελώς δωρεάν υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αποκατάστασης, ηθικής και υλικής υποστήριξης, χωρίς διακρίσεις και με στόχο την ισότιμη πρόσβαση όλων σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη καθώς και στις απαραίτητες κοινωνικές υπηρεσίες και αγαθά.

Στο πλαίσιο της παρέμβασης, ο Οργανισμός παρέχει ιατρικές υπηρεσίες και θεραπευτικά προγράμματα μέσω του διεπιστημονικού του προσωπικού (Κοινωνικό και Ιατρικό Τμήμα) και επιτελεί κοινωνικό έργο μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου, στο οποίο συγκεντρώνονται όλα τα είδη τροφίμων και πρώτης ανάγκης και έπειτα διανέμονται σε συνανθρώπους μας που τα χρειάζονται.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.