, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η Θεσσαλονίκη ήταν και το 2022 ο δημοφιλέστερος προορισμός διακοπών για τους Σέρβους ταξιδιώτες

Η Ελλάδα, και ειδικότερα η Θεσσαλονίκη, αποτέλεσε και το 2022 τον δημοφιλέστερο προορισμό διακοπών για τους Σέρβους ταξιδιώτες, λόγω της εύκολης οδικής πρόσβασης, των προσιτών τιμών, της καλύτερης θάλασσας, της παρόμοιας νοοτροπίας καθώς και των παραδοσιακών δεσμών φιλίας των δύο λαών.

   Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, οι Σέρβοι τουρίστες ταξιδεύουν για αναψυχή και πραγματοποιούν ταξίδια μεγάλης διάρκειας (περισσότερες από 8 διανυκτερεύσεις). Δείχνουν ενδιαφέρον για το μοντέλο ήλιος – θάλασσα, τον θρησκευτικό και πολιτιστικό τουρισμό καθώς και το city break. Η περίοδος που επισκέπτονται μαζικά τη χώρα μας είναι από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο, αλλά και το διάστημα των γιορτών, Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

   Παράλληλα, η AirSerbia πραγματοποιεί τρεις πτήσεις την εβδομάδα από τη Θεσσαλονίκη, ενώ από τις 15 Μαΐου οι πτήσεις θα αυξάνονται έτσι ώστε το καλοκαίρι να φτάσουν τις οκτώ ανά εβδομάδα. Από 13 Ιουνίου έως 12 Σεπτεμβρίου ξεκινούν για πρώτη φορά και πτήσεις από την πόλη Kraljevo (Κράλιεβο), με συχνότητα δύο φορές την εβδομάδα.

   Σημειώνεται ότι πριν από λίγες μέρες η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Τουρισμού Βελιγραδίου Miodrag Popovic (Μίοντραγκ Πόποβιτς), υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο  White Palace του Βελιγραδίου. Το μνημόνιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, την προώθηση και από τους δύο Οργανισμούς είτε μεμονωμένα, είτε συνδυαστικά, της Θεσσαλονίκης, του Βελιγραδίου και των περιχώρων τους ως προορισμοί city break, γαστρονομίας, πολιτισμού, εκπαίδευσης, συνεδρίων, αθλητισμού αλλά και business.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.