, Τρίτη
21 Μαΐου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Ο Δήμος Καλαμαριάς εντάσσεται στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Με πειστική επιχειρηματολογία και συντονισμένες ενέργειες από τις πρώτες μέρες της θητείας της νέας διοίκησης του Δήμου μας, το αίτημα για την ένταξη του Δήμου Καλαμαριάς στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, που τέθηκε προς όλους τους αρμόδιους φορείς με ένταση και επιμονή, έγινε τελικά δεκτό.

Όπως ανακοίνωσε το αρμόδιο Υπουργείο, τα Δημοτικά σχολεία της Καλαμαριάς από τη νέα σχολική χρονιά και για πρώτη φορά από την έναρξη του προγράμματος, θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο υλοποιεί ο ΟΠΕΚΑ.

«Με την κατάλληλη οργάνωση από την πλευρά των υπηρεσιών του Δήμου και σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και γονείς, οι μαθητές και μαθήτριες των σχολείων μας θα απολαμβάνουν υγιεινά γεύματα που προάγουν τη μεσογειακή διατροφή, ενώ η συμμετοχή στο πρόγραμμα ενισχύει παράλληλα το αίσθημα της παρέας και της συντροφικότητας», επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Πολιτισμού του Δήμου Καλαμαριάς, Θανάσης Γιαννακός.

Η δημοτική αρχή και η Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Πολιτισμού, εκφράζουν ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, κ. Ευάγγελο Κελεσίδη για τη συνεργασία, την κατανόηση της κοινωνικής αναγκαιότητας και την αμέριστη στήριξη της προσπάθειάς μας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.