, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Ο επιχειρηματίας Γιώργος Μυλωνάς θα αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας του ΠΑΜΑΚ

Ο επιχειρηματίας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «ALUMIL A.E.» Γιώργος Αλ. Μυλωνάς θα αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, μεθαύριο την Τετάρτη 31 Μαΐου.

Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης του ΠΑΜΑΚ αποφάσισε να τιμήσει τον επιχειρηματία, γνωστό για τις πολυετείς θητείες του σε ανώτατες διοικητικές θέσεις οργανισμών και φορέων, όχι μόνον για την επιτυχημένη ηγεσία μιας κορυφαίας στο είδος της ελληνικής βιομηχανίας, αλλά επιπλέον για την προσφορά του στη συνεχή έρευνα, την αριστεία, την ανάπτυξη νέων προϊόντων, την εξέλιξη των επιχειρηματικών δράσεων στην Ελλάδα μέσω καινοτόμων μεθόδων, αλλά και τη συνεισφορά του στην αειφόρο ανάπτυξη και την κοινωνία, μέσω πλήθους δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Ο Γιώργος Μυλωνάς γεννήθηκε στις Σέρρες, το 1959. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Σπούδασε Μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου (M.Sc.) στον τομέα της Επιχειρησιακής Έρευνας (London School of Economics).

Είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «ALUMIL A.E.» και πρόεδρος του Ομίλου ALUMIL, ενός Ομίλου που δραστηριοποιείται γύρω από το αλουμίνιο με πάνω από 30 θυγατρικές σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Έχει διατελέσει πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος. Σήμερα, είναι αντιπρόεδρος του ThessINTEC και μέλος των Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου και της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας της Θεσσαλονίκης. Μιλάει Ελληνικά (μητρική γλώσσα), Αγγλικά, Γερμανικά και Ιταλικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.