, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στο επίκεντρο του 4ου Balkan Forum

O ψηφιακός μετασχηματισμός μέσα από Δικτυώσεις, Συνεργασίες και Συγκλίσεις στα Βαλκάνια, είναι το θέμα του 4ου Balkan Forum που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 5/10 στη Θεσσαλονίκη στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» της ΔΕΘ-HELEXPO. Πρόκειται για μια διοργάνωση του Τομέα Μακεδονίας Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως επισήμανε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης σε σημερινή συνέντευξη τύπου, στόχος του φετινού Balkan Forum που θα είναι η αποτύπωση του υφιστάμενου επιπέδου του τεχνολογικού οικοσυστήματος στα Βαλκάνια με στόχο την ανάπτυξη δικτυώσεων και συνεργασιών για τη βελτίωσή του οδηγώντας σε μια νέα ψηφιακή εποχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Φόρουμ θα περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες.

Η πρώτη αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τις συγκλίσεις και τις δικτυώσεις στα Βαλκάνια των επιχειρηματικών φορέων, η δεύτερη των δημόσιων και αυτοδιοικητικών φορέων και η τρίτη των επιστημονικών φορέων. Ο Θεοφύλακτος Παπαδόπουλος προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Περιφερειακής Πολιτικής του υπουργείου Εσωτερικών και συντονιστής της πρώτης ενότητας τόνισε πως η χώρα μας μπορεί να είναι πίσω σε τομείς όπως αυτός του clouding, ωστόσο ανέφερε την αξιοσημείωτη άνοδο των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τομέα των ηλεκτρονικών συναλλαγών που άγγιξε το 20% και ξεπερνά μάλιστα τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Ο Άγις Παπαδόπουλος, πρόεδρος της ΕΥΑΘ και συντονιστής της δεύτερης ενότητας, αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο που έχει γίνει στην ψηφιοποίηση των δημοσίων υπηρεσιών, που όπως τόνισε δεν έχει να κάνει μόνο με την τεχνολογία αλλά και οργανωτική δομή και τη λειτουργία των υπηρεσιών.

Τέλος, ο Σπύρος Ιγνατιάδης συντονιστής της τρίτης και τελευταίας ενότητας, επισήμανε την παρουσία ιδιαίτερα αξιόλογων προσώπων της επιστημονικής κοινότητας των Βαλκανίων στο φετινό φόρουμ, που θα παρουσιάσουν επιτυχημένες πρακτικές που έχουν εφαρμόσει.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.