fbpx

, Σάββατο
27 Ιουλίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Πανελλήνια εμβέλεια αποκτά ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος

Πανελλήνια εμβέλεια αποκτά ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος και εφεξής θα εκπροσωπεί φυσικά και νομικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται σε όλη την επικράτεια της χώρας στον κλάδο των νέων τεχνολογιών.

Τη μετεξέλιξή του σε εθνικό φορέα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Θεόφιλος Μυλωνάς, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, η οποία έγινε το βράδυ της Παρασκευής 9 Φεβρουαρίου, στο Allegro του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτήριο Μ2).

Όπως ανέφερε ο κ. Μυλωνάς, εντός των ημερών ο φορέας θα μετονομαστεί σε «Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Τεχνολογίας Πληροφορικής Ελλάδος» με ακρωνύμιο «ΣΕΤΠΕ», προκειμένου να εναρμονιστεί με τις σύγχρονες απαιτήσεις του κλάδου και να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες των ανά τη χώρα εταιριών, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση της γενικής συνέλευσης των μελών του.

Υποδεχόμενος τους δεκάδες προσκεκλημένους της πρωτοχρονιάτικης εκδήλωσης, ο κ. Μυλωνάς τόνισε ότι το 2024 συνιστά χρονικό ορόσημο για τον επιχειρηματικό φορέα, καθώς φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από την ίδρυσή του το 1994. Ως εκ τούτου, ο Σύνδεσμος θα τιμήσει, όπως αρμόζει, την επέτειο αυτή με σειρά εκδηλώσεων καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η εκδήλωση υποδοχής της νέας χρονιάς, η οποία έγινε σε ζεστή  ατμόσφαιρα, αποτέλεσε ευκαιρία κοινωνικής και επιχειρηματικής δικτύωσης. Παρέστησαν, εκτός των άλλων, εκπρόσωποι των πολιτικών και των αυτοδιοικητικών αρχών, σημαίνοντα μέλη της επιχειρηματικής και της ακαδημαϊκής κοινότητας, επικεφαλής οικονομικών και παραγωγικών φορέων, διευθυντικά στελέχη και εργαζόμενοι του κλάδου της πληροφορικής, όπως και δημοσιογράφοι.

«Εκπροσωπείτε τον κλάδο της πληροφορικής με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο. Η προσπάθειά σας, την οποία υπηρετείτε δυναμικά επί τρεις δεκαετίες, τιμά ιδιαιτέρως την πόλη», σημείωσε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης. Ο ίδιος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν κοινό πεδίο δράσης σε πολλούς τομείς και συνεπώς μπορούν να συνεχίζουν να συνεργάζονται με γόνιμο τρόπο προς όφελος των πολιτών.

Στον κοινό βηματισμό που έχει αναπτυχθεί κατά τα τελευταία χρόνια, όσον αφορά στον σχεδιασμό και την εκτέλεση πρωτοποριακών έργων ψηφιοποίησης, αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Γιουτίκας. «Μπροστά μας έχουμε έναν καθαρό χρονικό ορίζοντα, μία νέα πενταετία αυτοδιοικητική, η οποία συμπίπτει με την έναρξη του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Σε αυτό το περιβάλλον σταθερότητας και προοπτικής υπάρχει γόνιμο έδαφος συνεργασίας», σημείωσε ο ίδιος.

«Στην καινούργια εποχή που έρχεται, σ΄ αυτόν τον διαρκώς εξελισσόμενο και συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο, οι νέες τεχνολογίες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο», παρατήρησε ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και γενικός γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ. Ο ίδιος πρόσθεσε: «Στη διαδικασία της ψηφιακής μετάβασης ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής κατέχει ιδιαίτερη θέση. Οι νεοφυείς εταιρίες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις τεχνολογίας αποτελούν εκ των πραγμάτων το δόρυ της ανάπτυξης όχι μόνον σε όλη τη χώρα, αλλά κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία επανατοποθετείται δυναμικά στον περιφερειακό και διεθνή χάρτη».

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο που επιτελούν οι εταιρίες – μέλη του ΣΕΠΒΕ, όσον αφορά στην προαγωγή της οικονομικής δραστηριότητας, εξήρε ο Δημήτρης Κούβελας, βουλευτής της ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης. «Μας κάνετε υπερήφανους προβάλλοντας την πόλη μας. Είμαι βέβαιος ότι θα βρεθείτε στην πρώτη γραμμή και σε ό,τι αφορά στις προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβάνοντας αποτελεσματικές λύσεις στις νέες τεχνολογίες και στις καινοτομίες αιχμής», παρατήρησε.

«Το έργο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής αντιστοιχεί σε εθνικό καθήκον. Τα έργα που σήμερα εκτελούνται, πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν και η ψηφιακή μετάβαση να αποτελέσει πραγματικότητα για τη χώρα μας», επισήμανε ο Κωνσταντίνος Μακέδος, πρόεδρος του Ταμείου Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΜΕΔΕ) και αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Τράπεζας. Ο ίδιος σημείωσε: «Το ΤΜΕΔΕ, σε συνεργασία  με την Παγκρήτια Τράπεζα και την Τράπεζα Αττικής, μπορεί να  προσφέρει τις ανάσες ρευστότητας που απαιτούνται. Είμαστε εδώ, δίπλα σας, για να σχεδιάσουμε από κοινού νέα, κατάλληλα προϊόντα και να δώσουμε λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες των επιχειρήσεων».

Εξάλλου, σύντομους χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Δημήτριος Φινοκαλιώτης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), Μάνος Μακρομάλλης, και ο πρόεδρος της Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων Βόρειας Ελλάδας (ΕΔΕΒΕ), Απόστολος Αιγυπτιάδης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.