05:24, Δευτέρα
27 Ιουνίου 2022

Θεσσαλονίκη: Σε χώρο πρασίνου θα μετατραπεί το οικόπεδο της Αγνό

Το πρώην οικόπεδο της γαλακτοβιομηχανίας Αγνό θα μετατραπεί σε χώρο πρασίνου, στη Σταυρούπολη, καθώς μετά την έγκριση του κεντρικού συμβουλίου των πολεοδομικών θεμάτων και αμφισβητήσεων ανοίγει ο δρόμος για την δημιουργία ενός τεράστιου πάρκου.

Το Αγνό που βρίσκεται στη Σταυρούπολη, κρούει των κώδωνα του κινδύνου, καθώς το τεράστιο οικόπεδο έχει εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις, μετά και την διακοπή λειτουργίας του το 1992. Ανάμεσά τους εμπεριέχονται ετοιμόρροπα κτίρια, στα οποία τον χειμώνα λόγω των βροχοπτώσεων αλλά και του κρύου, παραβατικά στοιχεία βρίσκουν καταφύγιο μέσα στις εγκαταστάσεις.

Ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας του δήμου Παύλου Μελά, Κώστας Πάντσης ανέφερε στην “K” ότι ο δήμος περιμένει τη συνεδρίαση του ΣτΕ, όπου έχει προσφύγει για την ανάκληση των αγελαδοτρόφων που είχαν δοθεί το 1995.

«Περιμένουμε την συνεδρίαση του ΣΤΕ, όπου έχουμε προσφύγει για την ανάκληση του τίτλου των αγελαδοτρόφων. Η συζήτηση οριστικοποιήθηκε να πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουνίου μετά από 3 αναβολές. Αυτό που προωθεί ο δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης είναι άμεσο και επιτακτικό, δηλαδή η καθαριότητα του χώρου», είπε ο κ. Πάντσης.

Επίσης, αν ανακληθούν οι άδειες, τότε ο δήμος Παύλου Μελά θα ζητήσει από τον ΥΠΑΑΤ να παραχωρηθεί άνευ ανταλλάγματος, για την υλοποίηση της πρόβλεψης του πολεοδομικού σχεδιασμού για την δημιουργία χώρου πρασίνου.