, Τετάρτη
22 Μαρτίου 2023

Θεσσαλονίκη: Υπό τον ήχο πένθιμων εμβατηρίων πραγματοποιήθηκε η πορεία στη μνήμη του Άλκη Καμπανού (ΦΩΤΟ + Video)

«Πολύχρωμη», σιωπηρή πορεία εις μνήμην του Άλκη Καμπανού πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη, στη Θεσσαλονίκη.

Στις 18.00 πλήθος κόσμου, συγκεντρώθηκε μεταξύ των οδών Νικολάου Πλαστήρα και Άλκη Καμπανού (πρώην Θεόδωρου Γαζή), στο σημείο όπου πριν ένα χρόνο ακριβώς, άφησε την τελευταία του πνοή ο 19χρονος Άλκης Καμπανός, έπειτα από δολοφονική επίθεση οπαδών.

«Ένας χρόνος χωρίς τον Άλκη… δεν θα πω πόσο πολύ μας λείπει. Είναι μια πολύ δύσκολη μέρα. Θέλω μόνο ο Άλκης μας να είναι το τελευταίο θύμα οπαδικής βίας», δήλωσε ο θείος του Άλκη συγκινημένος.

Η δομή «Εις το όνομα του Άλκη», που οργάνωσε την πορεία, ετοίμασε ένα δρώμενο στο οποίο κάλεσε τους παρευρισκόμενους να αφήσουν ένα γλαστράκι πανσέ σε μια ειδικά φτιαγμένη κατασκευή, με πρώτο τον θείο του Άλκη.

Έπειτα, οι παρευρισκόμενοι φώναξαν τρεις φορές τα συνθήματα «Άλκης ζωντανός για πάντα αρειανός» και «Άλκη ζεις και δεν θα ξεχαστείς», ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ενός λεπτού σιγή.

Με πένθιμα εμβατήρια από την μπάντα του δήμου Καλαμαριάς συνεχίστηκε η πορεία από το Πάρκο Αθλητικής φιλίας (απέναντι από το Ιπποκρατειο), την οποία ακολούθησε χιλιάδες κόσμος με κεριά στα χέρια.

Η πορεία κατέληξε έξω από το Λευκό Πύργο όπου παιδιά από τις ακαδημίες του Άρη, του ΠΑΟΚ, του Ηρακλή και της ΧΑΝΘ σχημάτισαν με τα σώματα τους και με κεριά στα χέρια το όνομα του Άλκη. Στη συνέχεια, σε οθόνη που στήθηκε στο σημείο, προβλήθηκαν φωτογραφίες του Άλκη καθώς και από ενέργειες που έγιναν εις μνήμην του.

Η πορεία ολοκληρώθηκε με τα συνθήματα «Άλκης ζωντανός για πάντα Αρειανός» και «Άλκη ζεις και δεν θα ξεχαστείς». Η δομή διαβεβαίωσε πως οι εκδηλώσεις εις μνήμην του Άλκη θα συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένας χρόνος χωρίς τον Άλκη – Συγκίνηση στο τρισάγιο