, Σάββατο
22 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Σήμερα η «Εκδήλωση Λαϊκών Αγορών» στην πλατεία Αριστοτέλους

Την σημασία της υγιεινής διατροφής αλλά και την προάσπιση της υγείας και της κοινωνικής αλληλεγγύης θα μάθουν μικροί και μεγάλοι μέσα από την ολοήμερη «Εκδήλωση Λαϊκών Αγορών» που θα γίνει σήμερα Πέμπτη 23/05/2024 στην πλατεία Αριστοτέλους στο άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θεσσαλίας – Θράκης, ενόψει των 95 ετών λειτουργίας των λαϊκών αγορών, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Φορέα Λαϊκών Αγορών.

Το πρωινό κομμάτι της πιο φρέσκιας γιορτής, θα διαρκέσει τέσσερις (4) ώρες περίπου, μεταξύ 09.00 π.μ. και 13.30 μ.μ. με την συμμετοχή μαθητών από δημοτικά σχολεία της πόλης μας. Τα παιδιά μεταξύ άλλων θα μάθουν για την αξία της σωστής διατροφής μέσω της τεχνολογίας, θα γνωρίσουν πώς να αξιοποιούν τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά από τον πάγκο της λαϊκής, με μοναδικές συνταγές από διαφορετικά μέρη του κόσμου, και θα παίξουν διαδραστικά παιχνίδια αποκτώντας γνώσεις για την καθιέρωση σωστών διατροφικών συνηθειών.

Στο τέλος θα πάρουν από μια σακούλα με φρέσκα φρούτα και λαχανικά!

Το απόγευμα από τις 18.00 έως τις 24.00 θα είναι η σειρά των ενηλίκων για να ευαισθητοποιηθούν.

Παράλληλα θα υπάρχει και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με θέμα «ένα ταξίδι όλη η Ελλάδα», με συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας, αποτελούμενη από 8 μουσικούς και τραγουδιστές.

Θα ακολουθήσει λαϊκό πρόγραμμα με παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια.

Να σημειωθεί ότι η Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα μεριμνήσει για την υγειονομική κάλυψη των μαθητών που θα συμμετέχουν στην εκδήλωση.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.