Θεσσαλονίκη: «Σώστε το παλατάκι» τον Φάρο της Θεσσαλονίκης! (ΦΩΤΟ+Video)
Σήμερα, Σάββατο 8/4 Η Πρωτοβουλία Πολιτών «Σώστε το Παλατάκι» παρέθεσε ενημερωτική εκδήλωση – συζήτηση σχετικά με το μέλλον του κτιρίου του Κυβερνείου της Θεσσαλονίκης, γνωστού και ως «Παλατάκι». Στόχος της εν λόγω εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση αλλά και η ενδυνάμωση της προσπάθειας με στόχο την ουσιαστική ανάπλαση και διαχείρηση του «Φάρου της Θεσσαλονίκης».

Πλήθος κόσμου από την τοπική κοινωνία της καλαμαριάς έδωσε το παρών όπως και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης. Αξίζει να σημειωθεί, πως παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι του τεχνικού τομέα όπως ο Π. Νικηφορίδης – αρχιτέκτων που παρουσίασε την πρόταση του ώστε το παρατηρητήριο της Θεσσαλονίκης να λάβει την αξία και την προβολή που του αξίζει.
Δηλώσεις στην στην Karfitsa παραχώρησαν τα διοικητικά μέλη και η πρόεδρος του συλλόγου πολιτών «Μικρό Έμβολο», οι οποίοι σύσσωμοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για την βεβήλωση ενώς ακόμη δημόσιο χώρου.
Τόνισαν πως «Είμαστε υπέρμαχοι στο να μην χτιστεί κανένα άλλο κτήριο αλλά να αναπλάθει η παραθαλάσσια περιοχή και να αποδοθεί στους πολίτες όλης της πόλης. Θελουμε να έχουμε μια φυσική συνέχεια της Νέας Παραλίας στην καλαμάρια όπως είναι φυσιολογικό»
Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελουδης, που παραχώρησε δηλώσεις στην Καρφιτσα.
