, Τρίτη
31 Ιανουαρίου 2023

Θεσσαλονίκη: Σοβαρά επεισόδια στο κέντρο σε πορεία κατά της αστυνομικής βίας (Video + ΦΩΤΟ)

Σοβαρά επεισόδια εκτυλίχτηκαν σήμερα, Δευτέρα, το βράδυ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο πορείας μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου για τον βαρύ τραυματισμό του 16χρονου Ρομά στο κεφάλι από σφαίρα αστυνομικού.

Οι αντιεξουσιαστές είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Καμάρα, όπου σήκωσαν πανό κατά της αστυνομικής βίας -ένα εξ αυτών έφερε το πρόσωπο του Α. Γρηγορόπουλου, ο οποίος πριν από 14 χρόνια έπεσε νεκρός στα Εξάρχεια από σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώντα Κορκονέα– και στη συνέχεια κινήθηκαν στους δρόμους του κέντρο της πόλης.

Η πορεία κατά της αστυνομικής βίας πήρε ωστόσο βίαια τροπή, αμέσως μόλις ξεκίνησε από την Καμάρα. Ομάδα αντιεξουσιαστών πέταξε μολότοφ στους άντρες της αστυνομίας που ακολουθούσαν από απόσταση, οι οποίοι απάντησαν αμέσως με χημικά και κρότου λάμψης.

Η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι αποπνικτική από τα καπνογόνα και τα χημικά που έχουν ρίξει οι άντρες της αστυνομίας.

Επίσης, στην οδό Αγ. Σοφίας, αντιεξουσιαστές προκάλεσαν υλικές ζημιές, καθώς με βαριοπούλες έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων.