00:42, Πέμπτη
30 Ιουνίου 2022

Θεσσαλονίκη: Στάση εργασίας αύριο στον ΟΑΣΘ

«Χειρόφρενο» θα τραβήξουν αύριο οι οδηγοί στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, καθώς θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας. Όπως έγινε γνωστό η στάση εργασίας θα διαρκέσει από τις 10:00 έως τις 14:00

Οι εργασζόμενοι του ΟΑΣΘ αντιδρούν με αυτό τον τρόπο, όπως επισημαίνουν οι ίδιοι, στην αντιμετώπιση που τυγχάνουν από την κυβέρνηση.

“Επιτέλους, στην Κυβέρνηση ΔΕΝ αντιλαμβάνονται ότι ο εμπαιγμός και η κοροϊδία σε εκατοντάδες οικογένειες εργαζομένων, δημιουργεί αλυσιδωτές συνέπειες σε μια ολόκληρη πόλη” αναρωτιούνται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους. Και συνεχίζουν:

“Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο διαλόγου, δεχθήκαμε κατ’ επανάληψη ανεκπλήρωτες δεσμεύσεις, αλλά ο εμπαιγμός και η κοροϊδία είναι τα μόνα συναισθήματα που κυριαρχούν στην συνείδηση του συνόλου των εργαζομένων στην συγκοινωνία της πόλης μας.

Έχουμε αποδείξει πολλές φορές ότι διαθέτουμε πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μας έναντι του επιβατικού κοινού της πόλης μας, οδηγώντας τα «λίγα» και κακοσυντηρημένα λεωφορεία του ΟΑΣΘ αλλά και οχήματα που στερούνται βασικών προδιαγραφών ασφαλείας εν μέσω πανδημίας, θρηνώντας παράλληλα την απώλεια αρκετών συναδέλφων μας, συνεχίζουμε να εισπράττουμε την δίκαιη αγανάκτηση του επιβατικού κοινού για την έλλειψη λεωφορείων και τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες, χωρίς ουσιαστικά να φέρουμε εμείς οι εργαζόμενοι την ευθύνη.

Φτάνει όμως. Η οργή και η αγανάκτηση έχουν ξεχειλίσει.

Μας αναγκάζουν να προσφύγουμε στην ύστατη ενέργεια των κινητοποιήσεων, για τα αυτονόητα. Την διεκδίκηση της ίσης μεταχείρισης μεταξύ εργαζομένων”.