fbpx

, Παρασκευή
26 Ιουλίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Στη ΜΕΘ παίδων του Ιπποκρατείου νοσηλεύεται βρέφος μόλις 5,5 σε κρίσιμη κατάσταση

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται διασωληνομενο και σε κρίσιμη κατάσταση ένα κοριτσάκι 5,5 μηνών έπειτα από επέμβαση που υπεβλήθη στο κεφάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδάκι μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο σήμερα λίγο μετά τα μεσάνυχτα και από τον απεικονιστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν οι γιατροί διαπιστώθηκε ότι το παιδί έφερε επισκληρίδιο αιμάτωμα στο κεφάλι το οποίο συμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προκλήθηκε από παθολογικά αιτία και άμεσα μπήκε στο χειρουργείο.

Στις 3 το πρωί έγινε η χειρουργική επέμβαση και στη συνέχεια το παιδί μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Παίδων όπου νοσηλεύεται. Η μητέρα του βρέφους, χθες το βράδυ αρχικά πήγε το κοριτσάκι της στο Νοσοκομείο Παπανικολάου καθώς ήταν δίπλα στο σπίτι της αλλά το νοσοκομείο δεν εφημέρευε. Εκεί οι γιατροί παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στο παιδάκι και έπειτα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπαεωργίου όπου και διασωληνώθηκε.

Οι γιατροί έκριναν απαραίτητη τη μεταφορά του βρέφους στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο καθως εκεί βρίσκεται η μόνη ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.