, Σάββατο
18 Μαΐου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Ουκρανικό Λαό, αύριο δύο χρόνια από την ρωσική εισβολή

Αντιπολεμική συγκέντρωση, ενάντια στην Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και αλληλεγγύης στον Ουκρανικό λαό,  διοργανώνουν αύριο – 24 Φεβρουαρίου, επέτειο των δύο χρόνων από την έναρξη ενός ανελέητου, χωρίς τέλος, πολέμου, το Σωματείο Ουκρανο Ελληνική Πρωτοβουλία, η Ένωση των Ελλήνων της Ουκρανίας στην Ελλάδα και η Πρωτοβουλία Πολιτών Θεσσαλονίκης ενάντια στην εισβολή.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί  στις 1.30μ.μ, στην Πλατεία Αριστοτέλους, με κεντρικό ομιλητή τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη.

Την ίδια μέρα στις 4.30 μ.μ στο Μητροπολιτικό Ναό Γρηγορίου Παλαμά, θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνος δέηση για τα θύματα του πολέμου.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση – πρόσκληση των τριών φορέων

΄΄Στις  24 Φεβρουαρίου 2024, συμπληρώνονται δύο χρόνια από την στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, μια εισβολή στην καρδιά της Ευρώπης, που παραβιάζει την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα μιας χώρας και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, το απαραβίαστο των συνόρων και βάζει σε κίνδυνο την Ευρωπαική και Παγκόσμια ασφάλεια.

Δύο τραγικά χρόνια, γεμάτα βαρβαρότητα και πόνο, με τεράστιες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές ανάμεσα τους, μεγάλο αριθμό αμάχων, ανήμπορων, παιδιών και γυναικών, ενώ, μαζί, δοκιμάζεται με αφανισμό και ο Ελληνισμός της περιοχής τη Μαριούπολης.

Ένας πόλεμος που συνεχίζεται χωρίς ορατό τέλος, και οι ανησυχίες για την ασφάλεια και την σταθερότητα ενισχύονται με την ακόμη πιο επικίνδυνη νέα εστία πολέμου, στη Γάζα και την Παλαιστίνη.

Η 50η φέτος επέτειος, από την εισβολή της Τουρκίας στην μαρτυρική Κύπρο δεν αφήνει περιθώρια για αδράνεια και ουδετερότητες απέναντι σε κάθε Εισβολέα.

Στα δύο χρόνια από την ημέρα της εισβολής, οι πολίτες και οι φορείς της Θεσσαλονίκης με πρώτη την αυτοδιοίκηση, συμμετείχαν και στήριξαν, αντιπολεμικές φιλειρηνικές πρωτοβουλίες, συνέδραμαν αποφασιστικά στις ανθρωπιστικές κοινωνικές δράσεις αλληλεγγύης. Απευθύνουμε πρόσκληση για συμμετοχή, στις εκδηλώσεις που προετοιμάζουμε , για τα δυο χρόνια της μαύρης επετείου από την εισβολή, σε συνεργασία με πολλούς φορείς της Θεσσαλονίκης, την αυτοδιοίκηση και το Προξενείο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη’’.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.