, Παρασκευή
24 Μαΐου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία αντιεξουσιαστών στην Καμάρα – Πορεία προς το ΑΠΘ (ΦΩΤΟ)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μετά από την επέμβαση της ΕΛΑΣ στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην Καμάρα από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μετά από έκτακτο κάλεσμα για κινητοποίηση στις 20.00, καθώς προηγήθηκε η αστυνομική επιχείρηση της ΕΛΑΣ και οι προσαγωγές που έγιναν από τα ΜΑΤ, οι οποίες ξεπερνούν τις 40.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Οι φοιτητικοί σύλλογοι και ο κόσμος του αγώνα συνολικά, συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, την καταστολή και την υποβάθμιση των ζωών μας. Χρέος μας, να μην αφήσουμε αναπάντητη καμία απόπειρα καταπάτησης του ασύλου και κανένα θρασύδειλο χτύπημα απέναντι στις καταλήψεις και στον κόσμο του αγώνα».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα οι αστυνομικοί εισήλθαν στο ΑΠΘ μετά από πληροφορία για άτομα που προσπάθησαν να αφαιρέσουν λαμαρίνες από την υπό κατασκευή βιβλιοθήκη και πρώην στέκι στο Βιολογικό. Αυτή την ώρα έξω από τη ΣΘΕ βρίσκονται φοιτητές που διαμαρτύρονται με πανό και συνθήματα.

Αυτήν την ώρα πραγματοποιούν πορεία με κατεύθυνση στο ΑΠΘ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.