fbpx

, Παρασκευή
26 Ιουλίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση έξω απο την 3η ΥΠΕ- «Η κατάσταση στην Δημόσια Υγεία είναι τραγική» (ΦΩΤΟ+Video)

Με το σύνθημα «η κατάσταση στην Δημόσια Υγεία είναι τραγική και διαρκώς, καθημερινά, διακινδυνεύει την ασφάλεια, την υγεία και τη ζωή γιατρών και ασθενών» πραγματοποιούν αυτή την ώρα συγκέντρωση ιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό νοσοκομείων.

Ιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό νοσοκομείων συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 11:00 έξω απο το κτίριο της 3ης ΥΠΕ, στην Αριστοτέλους προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί στην Δημόσια Υγεία. Οι διαδηλωτές ζητούν μεταξύ άλλων την άμεση πρόσληψη μονίμου προσωπικού καθώς και την νομιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Απο την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Καραχρήστος τόνισε: «Σήμερα οι υγειονομικοί απεργούν σε όλη την Ελλάδα,απεργούν και φωνάζουν δυνατά ότι παλεύουμε για την πραγματική ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας. Όλα αυτά που ζούμε καθημερινα μέσα στα νοσοκομεία με την τεράστια υποστελέχωση και τις ελλείψεις προσωπικού που οδηγούν στοές τεράστιες λίστες αναμονής, στην εργασιακή εξουθένωση και εξόντωση των υγειονομικών και στο απαράδεκτο καθεστώς της μη νομιμοποιήσεις των χιλιάδων συμβασιούχων συναδέλφων μας είναι αποτελεσμα της διαχρονικής πολιτικής υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης του εθνικού συστήματος υγείας».

Στην συνέχεια ο Νεφρολόγος – Διευθυντής του ΕΣΥ στο ΑΧΕΠΑ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΙΘ, Θανάσης Σιούλης είπε: «Η σημερινή πανελλαδική 24ωρη απεργία έχει σαν στόχο να ανάδειξη πλέον το τέλμα το οποίο βρίσκεται το ΕΣΥ με αυτή την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης».

Να σημειωθεί πως, αυτήν την ώρα πραγματοποιείται και συγκέντρωση συνταξιούχων στο Άγαλμα Βενιζέλου για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.