fbpx

, Παρασκευή
26 Ιουλίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Θερμή υποδοχή του νέου Μητροπολίτη Φιλόθεου στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος στην πρώτη του Επίσκεψη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023. (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI)

Τη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ επισκέφθηκε σήμερα ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος.

Τον Μητροπολίτη υποδέχθηκαν στην είσοδο της Σχολής ο Πρύτανης του ΑΠΘ Δημήτρης Κωβαίος, ο Αντιπρύτανης Χαράλαμπος Φείδας, ο Αντιπρύτανης Ευστράτιος Στυλιανίδης και ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Χρυσόστομος Σταμούλης.

Θεσσαλονίκη: Θερμή υποδοχή του νέου Μητροπολίτη Φιλόθεου στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ

Στην προσφώνησή του ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Χ. Σταμούλης επσήμανε: «Παναγιώτατε η σημερινή μέρα για εμάς είναι μέρα ελπίδας, χαράς, γιορτής. Ελπίζουμε σε μια νέα σχέση με τη Μητρόπολη. Η επιλογή σας να ξεκινήσετε τις συναντήσεις σας (μετά την ενθρόνιση) απο το ΑΠΘ μας γεμίζει ευθύνη. Παναγιώτατε να χαμογελάτε πάντα, να σας δίνει δύναμη ο θεός εδώ στη Θεσσαλονίκη όπου θα συναντιόμαστε να ανταλλάσσουμε ελπίδες και όνειρα».

«Το ΑΠΘ είναι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Ελλάδος με 84.000 φοιτητές, 11 σχολές, 41 τμήματα και μια μεγάλη ιστορία. Ο ρόλος του ποιμενάρχη της πόλης μας είναι ιδιαίτερα σημαντικός και προφανής», τόνισε ο Πρύτανης του ΑΠΘ Δημήτρης Κωβαίος.

Ο Παναγιωτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, ευχαρίστησε θερμά για την υποδοχή του τις πρυτανικές αρχές και την κοσμητεία της Θεολογικης λέγοντας μάλιστα πως αισθάνθηκε τη σημερινή ημέρα ως μια δεύτερη ενθρόνιση.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.