, Παρασκευή
24 Μαΐου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Το ΠΑΜΑΚ ξεκινά κύκλο συζητήσεων για το φύλο, την ισότητα και την καταπολέμηση των διακρίσεων

Κύκλο ανοιχτών συναντήσεων σχετικά με θέματα φύλου, ισότητας και καταπολέμησης των διακρίσεων θεσμοθετεί η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων και Καταπολέμησης των Διακρίσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΕΙΦΚΔ).

Η πρωτοβουλία με τίτλο «Το ΠαΜακ συζητάει για το φύλο, την ισότητα και την καταπολέμηση των διακρίσεων» έρχεται σε συνέχεια πρόσφατης έρευνας που διεξήγαγε η Επιτροπή σχετικά με τις ανάγκες του φοιτητικού πληθυσμού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για ζητήματα ποικιλομορφίας/διαφορετικότητας, διακρίσεων και συμπερίληψης.

Η πρώτη συνάντηση με θέμα «Είναι το φύλο αυτοπροσδιορισμός;» θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 15 Μαΐου (στις 7.00 μ.μ. στην Αίθουσα Συνεδρίων «Ηλίας Ι. Κουσκουβέλης»), με καλεσμένο ομιλητή τον αν. καθηγητή Ψυχιατρικής του ΑΠΘ, Στέργιο Καπρίνη. Θα τεθούν ερωτήματα όπως «υπάρχουν όρια στον προσδιορισμό του φύλου;», «είμαι ό,τι δηλώσω;», «είναι οι τρανς gay;» και θα γίνει συζήτηση στο πλαίσιο μιας επιστημονικής εννοιολογικής αποσαφήνισης και στη συνέχεια κριτικού αναστοχασμού για θέματα φύλου. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.